DHV KOMT MOEILIJK TOT SCOREN.

DHV 1

1 - 1

NOAD'67 1

Competitie

Mannen, 1, 3e klasse B

Datum

28 april 2018 14:30

Accommodatie

Sportpark Malpertuus
Malpertuuslaan 7
4567BM
CLINGE
tel. 0114-315129

Zevenbergschen Hoek. In de wedstrijd tegen NOAD’67 uit St. Philipsland werd zaterdag opnieuw bevestigd dat het vooral aanvallend bij DHV ontbreekt aan eenvoudige vormen van automatismen.

Ook de altijd hardwerkende Joey van der Rijk grossierde in gebrekkige eerste aannames van de bal met balverlies als gevolg en hierdoor ging men steeds vaker over tot opportunistisch spel.

In de eerste 20 min. kwam DHV een aantal malen gevaarlijk voor het doel waarbij o.m. een kopbal van Joey op assist van Jurre de Rond net naast vloog.

Na 20 min. zette NOAD’67 wat meer aan en na 23 min. was defensief fout wegwerken de oorzaak dat Franky den Engelsman op de lat kon schieten. Zulke momenten geven een tegenstander gelijk het gevoel dat er wat meer “te halen” is.  In de 32e min. was scheidsrechter A.C. Deurlo uit Tholen de oorzaak dat NOAD’67 een strafschop cadeau werd gegeven. Bij een overtreding van Jeffrey Schouten, een meter buiten de 16 m, gaf hij zelfs tot verbazing van de spelers van NOAD’67 en de aanwezige toeschouwers die goed zicht hadden op de situatie, een onterechte penalty i.p.v. een vrije trap. Franky den Engelsman had dergelijke klusjes al vaker geklaard. (0-1)

DHV moest vervolgens “aan de bak” om het stugge ervaren verdedigingsblok met Iwan Geense aan het hoofd uit elkaar te spelen. NOAD’67 kon hierna nauwelijks nog gevaar stichten in de verdediging van DHV waar de jeugdige Milton Nollen (17jr) en de centraal verdedigend opgestelde Thomas van Dijk een soevereine partij speelden.

Jammer dat DHV ondanks het soms povere aanvalsspel in de tweede helft de opgelegde kansen niet in doelpunten wist om te zetten. Jeffrey Bakx, Jeffrey Schouten en Joey hadden geheel vrijstaand de trekker moeten overhalen. In de 80e min. zette Thomas van der Wal Joey vrij voor doelman Pjotr Mosselman en de 1-1 was meer dan verdiend.

Toen DHV hierna wilde aanzetten voor een eindsprint had het de pech dat eerst Joey met een lichte verrekking en vervolgens Mark Schreurs met een ernstige schouderblessure niet verder konden.

Joey, Mark en ook Thomas van Dijk (5e gele kaart) zijn er de komende week in de derby tegen Seolto dus niet bij. Positief vanmiddag was de terugkeer na 10 weken blessure leed van doelman Paul Eland.

Een gehavend DHV zal zaterdag de strijd aan moeten gaan tegen een Seolto vol zelfvertrouwen, die de nederlaag (2-1) in Den Hoek in oktober willen doen vergeten.

Wijlen Cruijff zei het zo: “Het verschil tussen goed en slecht spelen is zo klein. Het belangrijkste is: hard werken.” Dit laatste liet DHV vanmiddag wel zien. DHV en Seolto hebben elk 27 punten en de winnaar neemt voorgoed afstand van de degradatie zone.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!