Datum

14 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zevenb.Hoek, 14 april. Door opnieuw te verliezen (3-2) is DHV op de ranglijst naar de 10e plaats gezakt. Na een 1-0 ruststand en een prima gespeelde 2e helft, deels met 10 man, verloor het uiteindelijk de wedstrijd tegen een tegenstander die op de beslissende momenten slimmer met de mogelijkheden wist om te gaan.

Na een kwartier moest Jordi Lokers met een omhaal op de doellijn een achterstand voorkomen toen een boogbal van Leroy Hage over doelman Luc van de Klundert in het doel dreigde te belanden.

DHV had in de eerste helft controle en op rechts mocht Hawar Mouhiddine van trainer Edwin Kock zijn rentree maken. Hawar kon zich regelmatig vrijspelen en zorgde bij WHS achterin voor de nodige onrust. Mohsin Eddahchouri op links had minder succes. Hij hanteerde te vaak de diepe bal waar Joey van der Rijk onder druk van de centrale verdedigers weinig mee kon beginnen.

Een corner in de 40e min. van WHS werd verlengd en de geheel vrijstaande Joost van Dijke kon scoren. (1-0). Plots leefde WHS op en 3 min. later schoot Jeremy de Witte op de onderkant van de lat. Na rust kwamen Dennis Kortsmit en Thomas van der Wal de plaats innemen voor Thomas van Dijk en Jurre de Rond. DHV begon sterk aan de 2e helft en kreeg meteen een paar kansen. Een diepe bal van Dennis werd door Thomas in de 16 m in één beweging langs de uitkomende doelman gespeeld maar beging een overtreding. De penalty werd door Joey onberispelijk ingeschoten. (1-1)

Vlak hierna werd Joey door Dennis in de diepte gestuurd en verscheen vrij voor Armando de Witte maar zijn inzet ging naast. WHS ging evenals DHV op zoek naar een voorsprong. Jammer dat de altijd sterk spelende Jesper de Rond in de 55 min. een onnodige overtreding beging op Peter Hage, die hij binnen de 16 m van achteren voor de sokken liep toen een voorzet zonder gevaar voorlangs het doel over de achterlijn werd gespeeld. Geel voor Jesper en een schorsing de eerstvolgende wedstrijd. Uit de penalty scoorde Jeremy de Witte (2-1). Hierna werd het nog meer een open wedstrijd. Een duwfout (hij had neer moeten gaan) op Mark Schreurs werd door scheidsrechter v. Drunen uit Papendrecht niet bestraft en de weg naar het doel lag open. Tom Vroegop gaf het laatste tikje. (3-1)

Toen Dennis in de 70 min. geblesseerd het veld moest verlaten moest DHV met 10 man verder omdat inmiddels ook Hawar was gewisseld voor Jeffrey Bakx. In de 85e min. leverde één van de vele kansen van DHV een doelpunt op. Uit de draai scoorde Jordi 3-2. Vervolgens had Thomas met zijn sterke invalbeurt minstens 1 punt kunnen zekerstellen toen hij vlak voor tijd op 3 m. vrij voor doel een lage voorzet hoog over schoot.

In de 2e helft liet DHV zien dat het op de goede weg is. Aan wilskracht en strijdlust heeft het niet ontbroken en moet de negatieve spiraal een keer worden doorbroken met een klinkende zege.

Dat moeten onze jongens dan a.s. zaterdag thuis tegen DJS (De Jonge Spartaan) uit Middelharnis maar laten zien.