Datum

31 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zev. Hoek 31 mrt. Paaszaterdag werd in alle opzichten een baalmiddag voor DHV. Niet vanwege het onnodige verlies (2-1) maar de omstandigheden in Oosterland waren verre van ideaal. Kunstgras heeft zo zijn voor en nadelen maar de conditie van dit grasveld was lachwekkend. Dat scheidsrechter Hans Kriesels uit Wernhout vooraf dit erbarmelijk slechte veld niet had afgekeurd was een inschattingsfout. Voetbal op dit knollenveld was niet mogelijk en dat het uiteindelijk bij DHV bij één enkelblessure is gebleven, mag een wonder genoemd worden.

Geen voetbal maar wel veel fysiek waarin Duiveland met de routiniers Gebr. Koremans beter met de omstandigheden omgingen dan de “lichtgewichten” van DHV.

DHV begon niet scherp maar dat de scheidsrechter DHV al in de eerste minuut benadeelde door een vlagsignaal te negeren van as-scheids Adriaan Bastiaansen waardoor Christiaan Koremans kon scoren (1-0) was een serieuze tegenvaller. Later bleek de rol van ass-scheids AC de Jonge op zijn minst “straight” maar hij had de scheidsrechter wel op zijn hand.

In de eerste helft moest na 30 min. Jesper de Rond met een enkel blessure uitvallen. Jeffrey Schouten nam zijn plaats in. Het eerste schot op doel kwam na 33 min. van de voet van Joey van der Rijk. Verzorgd voetballen zat er vanmiddag niet in dus moest er in de 2e helft uit een ander vaatje getapt worden.

Onmiddellijk na rust werd Léon Hollemans voor doel vrijgespeeld door Thomas van der Wal maar zijn schot ging naast. Het spel golfde meer op en neer en vooral het laatste kwartier leverde dit voor DHV voldoende kansen op om nog gelijk te spelen. Helaas stond in de 65e min. bij een vrije trap de verdediging niet goed. Een bal van 35 m. kwam op de paal en de terugspringende bal kon interim doelman Danny Suijkerbuijk niet keren. Leendert Dooge was de maker (2-0).

DHV ging hierna op zoek naar een treffer en in deze fase vergat Duiveland de trekker over te halen of was het aan doelman Danny te danken dat DHV op de been bleef.

Toen Housni Chaibi 10 min. voor tijd met een kopbal uit een corner de 2-1 liet aantekenen kreeg DHV nog voldoende kansen op de gelijkmaker.

Na afloop was het inpakken en wegwezen en zo snel mogelijk de focus op de wedstrijd tegen de Fendert op 2e Paasdag.

Cruyff zei ooit: “Voetbal is een kwestie van plezier” Door de omstandigheden ontbrak dit en was het meer dan een verloren middag.