Datum

5 mei 2018 17:00

Accommodatie

Onbekend

Zevenbergschen Hoek, 5 mei. De prestige strijd tussen rood en oranje werd een fysieke confrontatie waarin “good old” Léon Hollemans met een doelpunt en een assist een belangrijke bijdrage leverde in een zwaar bevochten overwinning. (1-2) Door de vele fysieke duels zagen de 500 toeschouwers veel strijd en dit ging ten koste van het voetballend element. Toch werd het een boeiende partij voetbal waarin in de 1e helft DHV Seolto op duel kracht aftroefde en een 2e helft waarin Seolto de kansen niet kon benutten mede door een DHV verdediging die op inzet overeind bleef.

Vanaf het begin won DHV de duels en reeds in de 8e min. was het de uitstekend spelende Jeffrey Bakx die Léon Hollemans in de diepte wegstuurde die vervolgens met een perfecte schuiver doelman Bart Stuyts kansloos liet.(0-1) Met een klein kansje (kopbal) van Justin Konings bleef het in de 1e helft wat Seolto betreft. Een gevaarlijke vrije trap in de 38e min. van Jordi Lokers werd met moeite door de Seolto doelman tot corner verwerkt.

Na rust kwam Seolto sterker uit de kleedkamer. Met de wissel de Clerk / van Niekerk werd de druk verder opgevoerd. Al snel miste van Niekerk een kop kans. Invaller Teun Broere leverde in de 54e min. een gevaarlijke vrije trap die in de 16 meter door Sebastiaan Stoop met een achterwaartse kopbal doelman Paul Eland verraste. (1-1) De wedstrijd leek nu te kantelen in het voordeel van Seolto. Vooral de snelheid van Yannick van Niekerk en een aantal goed lopende combinaties werden steeds dreigender richting DHV doel. Maar plots was er Léon die uit een afgeslagen corner Dennis Kortsmit in stelling kon brengen en met een keiharde schuiver verraste hij de gehele Seolto verdediging inclusief doelman Stuyts. (1-2)

Het laatste half uur moest DHV achteruit maar met een tiental corners en de nodige kansen kreeg Seolto het onverzettelijke DHV met Jeffrey Schouten in de hoofdrol niet op de knieën. Toen opnieuw Stephan Schneijderberg een Seolto inzet koppend van de doellijn haalde groeide het vertrouwen in een goede afloop. Voorin hield Jeffrey Bakx permanent 3 Seolto verdedigers bezig en in de laatste 10 min. bracht trainer Edwin Kock ook Ali Ok nog binnen de lijnen die evenals het gehele DHV team liet zien dat je met goede wil bergen kunt verzetten.

DHV houdt dankzij de zege zicht op de 2e periode titel. Om dit doel te bereiken telt alleen een overwinning tegen Kogelvangers uit Willemstadt. Deze wedstrijd wordt donderdagmiddag (aanvang 14.30) op Hemelvaartsdag gespeeld.