Datum

16 december 2017 14:15

Accommodatie

Onbekend

Zat.16 dec. heeft DHV in een aantrekkelijk duel met 1-1 gelijkgespeeld na een 0-0 ruststand.

Koploper Krabbendijke had 11 duels op rij gewonnen en volgens trainer Edwin Kock heeft DHV twee punten laten liggen afgaand op de  kansen die uit counters ontstonden.

Omgekeerd ontwikkelde Krabbendijke het laatste half uur van de wedstrijd in hoog tempo een overwicht door constant met 6 aanvallers dreigend voor het doel van Paul Eland te verschijnen maar met een enorme strijdlust en met kunst en vliegwerk van de DHV verdedigers werd de remise verdiend over de streep getrokken.

DHV kon door familiale omstandigheden niet beschikken over Jeffrey Schouten waardoor Jordi Lokers met Mark Schreurs het centrale duo vormde. Beide ploegen probeerden op het zware veld tot aanvaardbaar voetbal te komen waarbij Jordi Lokers en Adonis Bandeke de gevaarlijke Krabbendijkse aanvallers Elco Jansen en Rico de Putter met overtuiging verdedigden. Verder “schaduwde” Thomas van der Wal spelmaker en club-icoon Danny Weber.

De betere kansen in de eerste helft waren voor DHV. In de 25e min. ranselde doelman Lorenzo Hoekman een hard schot van Joey van der Rijk uit de kruising. Uit de gegeven corner redde de doelman op de doellijn een inzet van Léon Hollemans. In de 40e min. moest Jordi met een hamstring blessure vervangen worden door Stephan Schneijderberg.  Vlak voor rust was het enige wapenfeit van Krabbendijke een kopbal van Rico de Putter, die overging.

Onmiddellijk na rust hielp doelman Lorenzo DHV op weg naar de 0-1. Thomas speelde zich vanaf de zijkant na een ingooi vrij en zijn inzet belandde via zijn handen in de voeten van Jeffrey Bakx die met een droge knal kon scoren. In het kwartier wat volgde kon Krabbendijke nog geen vuist maken en was het Joey die uit counters de voorsprong voor DHV had kunnen vergroten.

Pas in de 82e minuut kwam Krabbendijke gelijk. De buitenspel val van DHV mislukte en Jeroen Sent vond goaltjesdief Rico (1-1). Met een hartverwarmende inzet bleef DHV hierna overeind en werd vlak voor tijd een fantastische diepe bal van Dennis Kortsmit op de diepgaande Joey ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. Deze sportieve wedstrijd werd uitstekend geleid door de jonge scheidsrechter Felix uit Dordrecht. Na afloop werd de DHV selectie en de begeleiding door Krabbendijke getrakteerd op verse mosselen. Jammer dat we dit volgend seizoen moeten gaan missen want toekomstig kampioen Krabbendijke  speelt  dan vast en zeker in de 2e klasse.

Nu eerst de winterstop. Op 27 januari 2018 gaan we weer beginnen met een thuiswedstrijd tegen WHS uit St. Annaland. Hopelijk zijn de geblesseerden Jordi Lokers, Kees Semler, Housni Chaibi en Ian Kock weer inzetbaar. Tegen Wieldrecht, Tholen en nu Krabbendijke heeft DHV laten zien dat het een aantal plaatsen kan stijgen op de ranglijst en nog kansen heeft op een “toetje”.

Wij wensen iedereen een Gelukkig Kerstfeest en een Gezond Nieuwjaar.