Datum

2 december 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Foto overzicht wedstrijd Wieldrecht - DHV 1  Klik op de camera voor een overzicht

Zat. 2 dec. verloor DHV de wedstrijd in Middelharnis met 5-2 na een ruststand van 1-1. DHV vertrok naar Goeree-Overflakkee in de overtuiging dat het minstens gelijkwaardig zou zijn aan DJS (beide teams hadden 12 punten) maar kwam letterlijk en figuurlijk “van een koude kermis thuis”.

Na een mindere start werden de laatste 3 wedstrijden door DJS gewonnen waarvan er in de laatste twee wedstrijden liefst 5x werd gescoord. Vanaf het begin nam DJS het initiatief op een sportieve agressieve manier en na 5 min had de DHV verdediging de deuren al openstaan. Mark Peeman kon vrij uithalen bij de 2e paal na een voorzet vanaf links. (1-0). Drie minuten later had Jordi Lokers pech toen hij de bal vanaf 25 m op het lege DJS doel kon vuren en maar zijn inzet kwam op de paal.

Hierna was DJS duidelijk de bovenliggende partij en had de DHV verdediging de grootste moeite om de DJS aanvalsgolven op te vangen. Aanvallend konden Léon Hollemans, Joey van der Rijk en Jeffrey Bakx individueel de DJS verdedigers niet in verlegenheid brengen. Vooral van achteruit grossierde DHV in het afgeven van foute passes naar de voorwaartsen en zo kwam het niet tot aanvalsspel wat ergens op leek. DHV kwam gelukkig op 1-1 toen in de 36e min. een vrije trap van Jordi Lokers een eigen doelpunt opleverde. I.p.v. een grotere achterstand kon DHV opgelucht met 1-1 gaan rusten.

Binnen 1 minuut na rust was er een misverstand in de DHV verdediging. Drie DHV verdedigers rond de bal en een uitkomende doelman. Het ging dan ook mis en Steven Oosthoek wist wel raad met dit St. Nicolaas kadootje. (2-1). Alle goeie bedoelingen worden door zo’n moment onderuit gehaald en DHV kreeg 8 minuten later de 3-1 om z’n oren (Jordy Frank). DHV was rijp voor de sloop maar kwam toch nog onverwachts in de 70e min. op 3-2 na een overtreding op Joey binnen de 16 m. scoorde Léon uit de penalty. DHV veerde op en werd wat sterker maar toen in de 87e min. de DHV verdediging bleef staan bij een vlagsignaal voor duidelijk buitenspel, floot de overigens perfect acterende scheidsrechter niet en Steven Oosthoek nam het 2e St. Nikolaas geschenk in dank aan. (4-2) Wedstrijd gespeeld. Dat Mark Peeman in de laatste minuut nog vanaf het middenveld door de DHV verdediging soleerde was alleen maar belangrijk om de goeie reeks uitslagen van de laatste weken meer glans te geven. Opnieuw 5x scoren, DJS liet ook DHV vanmiddag zien dat het met deze jonge groep een stap hoger wil en kan gaan maken.

DHV krijgt a.s. zaterdag de gelegenheid om zich te revancheren in de thuiswedstrijd tegen ZSC’62 uit Scharendijke.