DHV LIJDT PIJNLIJKE NEDERLAAG IN THOLEN.

Datum

4 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Foto overzicht wedstrijd Wieldrecht - DHV 1 Klik op de camera-button voor een foto-overzicht van de wedstrijd

Zat. 4 nov. verloor DHV niet alleen de wedstrijd met 5-2 van Tholense Boys maar verloor het in de rust ook zijn trainer/coach Edwin Kock die op weg naar de thee scheidsrechter  W. Thobokholt uit Breda  aansprak op wat hij had gezien. Toen Kock zich niet serieus genomen voelde was er van zijn kant voor de scheidsrechter blijkbaar één opmerking teveel en kreeg hij een veldverwijdering.

Frank van der Weijde nam met Ron Janse na rust de coaching over. Naast dit incident was er na rust een groep “gekende” Tholen “supporters” die de ass-scheidsrechter van DHV verbaal bejegenden.

Hoewel het Bestuur van TB er alles aan doet is dit asociale gedrag blijkbaar niet uit te roeien. Een smet op een overigens verder sportieve ambitieuze vereniging.

De zwaar bevochte overwinning van TB werd pas in de laatste 3 minuten bereikt toen DHV in een alles of niets offensief door de ontstane ruimtes de snelle doelgerichte aanvallers van TB moest toestaan om uit 2 counters te scoren.

Het verhaal over DHV dit seizoen is dat een sterk verdedigingsblok zich in eenvoudige situaties verslikt in de te verwerken ballen.  Ook vanmiddag weer, eerst bij een 0-0 en na rust bij een 2-2 stand. Voor rust schiep DHV de beste mogelijkheden. Dennis Kortsmit vuurde in de 18e min. op de lat en in de rebound kopte Léon Hollemans op de kruising. In de 24 e min. verwerkte Dennis een bal verkeerd en Tholen op 1-0 (Dave den Boef).  Toen de gelijkmaker in de lucht hing viel plots een afvallende bal voor de voet van Raymond ten Voorden, die vlak voor rust snoeihard kon uithalen. (2-0)Na rust kwam DHV binnen een kwartier op 2-2 (doelpunten Kees Semler en een schot van Stephan Schneijderberg via de rug van Jordi Lokers). Hiervoor was ook Jesper de Rond bijna trefzeker maar zijn schuiver werd vlak voor de lijn gestopt door Auke Bovenberg.

TB was niet aangeslagen en zocht opnieuw de aanval. Eerst kon Jesper Dave nog van scoren afhouden maar 2 min. later was er een  misser van Jeffrey Schouten bij het verwerken van de bal voor nodig  waardoor Dave in de 61e min. de 3-2 kon scoren.

DHV ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker maar het ontbeerde toch de precisie en gezonde agressie om tot scoren te komen. Ook de 3 wissels leverden geen merkbare verbetering op. Van twee kanten werd het een open pot voetbal met voor DHV een teleurstellend resultaat.

In ieder geval heeft het bij DHV aan voldoende wilskracht niet ontbroken. De gehele wedstrijd was er een goede “drive” en dat is toch de basis om verder te komen.

A.s. zat. is er geen competitie voetbal. Op zat. 18 nov. speelt DHV thuis tegen Duiveland uit Oosterland.