28 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Klik op de camera-button voor een foto-overzicht van de wedstrijd

Zat. 28 okt. speelde DHV met 2-2 gelijk tegen De Fendert/Fijnaart. Voor rust kreeg DHV de beste kansen maar door 2 persoonlijke fouten kon De Fendert de opgelopen achterstanden steeds weer goed maken.

In de 1e seconde van de wedstrijd kon aanvoerder Mitchell Schilperoord van De Fendert vrij uithalen op doelman Paul Eland maar hierna bouwde DHV aan een overwicht. DHV liet de bal tussen de linies vlot rond gaan en zo ontstonden er kansen voor Thomas van der Wal en Thomas van Dijk. Geheel volgens het spelbeeld kwam DHV in de 12e min. door Thomas van Dijk op 1-0. Drie minuten later viel onverwacht de 1-1. Door een mislukte trap van Paul Eland kwam de bal in de voeten van Nick Krijnen die vervolgens Robert Remijn een niet te missen kans bood. (1-1). Een tegenvaller wat na het sterke begin merkbaar werd in het spel van DHV. Toch was het Léon Hollemans die op assist van Thomas van Dijk in de 33e min. met een zwabber schot in de kruising de 2-1 kon laten noteren. Intussen werd het langzaam wel duidelijk dat het  Fendert’s aanvalstrio met snelheid en veel beweging zich kansjes wist te scheppen in en rond de 16 m van DHV. Toch was er een domme overtreding binnen de 16 m. van de overigens sterk spelende Adonis Bandeke voor nodig dat De Fendert weer gelijk kon maken.

Mitchell Schilperoord scoorde vlak voor  rust vanaf de 11 m beheerst. (2-2)

Na rust ging De Fendert compacter spelen op het middenveld met als gevolg dat DHV het meer en meer ging zoeken met de lange bal naar voren. Elias Mourigh en Joey van der Rijk kregen te weinig goed bespeelbare ballen aangeleverd. De Fendert  speelde door de wind die dwars over het veld stond met  doelman Bryan Krijnen 90% van de aanvallen over de rechterkant waar de beweeglijke Robert Remijn in verdediger Adonis Bandeke zijn gelijke vond.   Uiteindelijk konden beide ploegen niet veel meer forceren maar bleef de De Fendert aanval optisch voor meer dreiging zorgen zonder dat aan beide zijden de doelmannen in de problemen kwamen.

Een leuke 1e helft werd gevolgd door een 2e helft met weinig spektakel. Beide ploegen streden wel voor de winst maar het was meer spannend dan goed wat er door de wind en de miezerige regen aan de verkleumde toeschouwers werd getoond. Met 2 overwinningen en 3 gelijke spelen en 1 nederlaag heeft DHV inmiddels 9 punten achterstand op koploper Krabbendijke die tot nu toe alles heeft gewonnen. A.s. zat. speelt DHV in Tholen een lastige uitwedstrijd tegen mede titelkandidaat Tholense Boys.