DHV MIST TEVEEL KANSEN TEGEN WIELDRECHT.

Datum

21 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Foto overzicht wedstrijd Wieldrecht - DHV 1     Klik op de camera-button voor een foto-overzicht van de wedstrijd

Zat. 21 okt. speelde DHV met 1-1 gelijk tegen koploper Wieldrecht uit Dordrecht. Tijdens de wedstrijdbespreking maakte trainer Edwin Kock zijn spelers duidelijk dat bij een juiste uitvoering van zijn strijdwijze DHV voor een stunt zou kunnen gaan zorgen door Wieldrecht zijn eerste nederlaag toe te brengen. Uiteindelijk moest DHV met een gelijkspel genoegen nemen vooral omdat in een dominante 2e helft het niet mee zat. Helaas werden er dotten van kansen gemist.

Na een matige seizoen start speelde DHV vanmiddag zijn beste wedstrijd van het nog prille seizoen. Een makkelijk gegeven penalty in de 27e min. zorgde voor een 1-0 achterstand. Een “schwalbe” van aanvoerder Daan Vegt over de voet van Adonis Bandeke (hij kreeg zelfs geen geel) werd door scheidsrechter L. van Heijningen uit Hendrik Ido Ambacht als een overtreding binnen de 16 m beoordeeld. De Vegt nam dit kadootje maar wat graag in ontvangst. (1-0) Nog meer kadootjes had de scheidsrechter in de vorm van 8 gele kaarten die hij evenwichtig over beide teams verdeelde ondanks het feit dat het een sportieve wedstrijd was en bleef.

De 1e helft was het een evenwichtige partij met weinig echte kansen voor beide doelen behoudens een scrimmage met Elias Mourigh voor het Wieldrecht doel en een schot op het DHV doel van Jens van Vugt. Paul Eland reageerde alert en bokste de bal uit de kruising.

In de 2e helft voerde DHV steeds verder de druk op en Wieldrecht moest achteruit. Een omhaal van Kees Semler kon doelman Frank Groeneweg ternauwernood keren. Een sensationeel moment in de 66e min. was de cross pass van Mohsin Eddahchouri waar Jeffrey Bakx de bal ineens uit de lucht op 18 meter van het doel op zijn pantoffel nam. Via de binnenkant van de paal vloog de bal weer terug in het veld.

Ook de fysiek nog niet geheel fitte Elias Mourigh werd 2x op 7 m van het doel vrij aangespeeld maar zijn vizier stond helaas nog niet op scherp. Bij een derde poging vloog een indraaiende bal net over de kruising. DHV schiep de kansen maar toch kreeg  bijna het deksel op de neus toen in 80e min. uit een vrije trap Ferhat Kemaldar zijn kopbal op de paal zag beladen. Dit was vrijwel het enige wapenfeit van Wieldrecht in de 2e helft. Onverschrokken ging DHV voort met aanvallen onder aanvoering van Mohsin Eddahchouri die de ene na de andere cross bal op zijn voorwaartsen weglegde. Het was uiteindelijk uit een corner van Elias dat Thomas van der Wal in de 85e min. met een kopbal kon scoren. (1-1) DHV kreeg met het dik verdiende gelijkspel loon naar werken maar iedereen bleef achteraf toch een vervelend gevoel overhouden dat het de koploper toch niet over de knie kon krijgen. A.s. zaterdag speelt DHV thuis tegen De Fendert. Aanvang 14.30 uur.