30 september 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Klik op de camera-button voor een foto-overzicht van de wedstrijd

Evenals vorig seizoen verloor DHV afgelopen zat. 30 sept. in Rilland met 2-1.  Als coach wil je iedereen vooraf scherp krijgen en houden maar als in de wedstrijd blijkt dat teveel spelers het laten afweten dan wordt je als ploeg daarop afgerekend met een nederlaag als resultaat.

Trainer Edwin Kock was “not amused” over de prestatie van zijn team. Een verklaring voor het vooral in de 1e helft slappe optreden is wellicht te wijten aan de Moesson  regenachtige omstandigheden waaronder de wedstrijd begon. In ieder geval had Rillandia meer controle op het sappige veld en in tegenstelling tot DHV knokte het zich in de wedstrijd. Bij DHV ontbrak elk zelfvertrouwen en het leek of de spelers vanmiddag voor het eerst met elkaar samenspeelden. Maar de belangrijkste voorwaarde om beter in je spel te komen is een juiste wedstrijdinstelling en die ontbrak vanmiddag, zeker in de 1e helft. Op een enkele uitzondering na schiep DHV zich in de 1e helft geen kansen.  Rillandia’s behendige Robin van Bavel scoorde in de 30e min. (1-0) en een grotere achterstand bleef DHV bespaard.

Met meer energie begon DHV aan de 2e helft en achteraf had het de wedstrijd nog vrij simpel over de streep kunnen trekken ware het niet dat Vrouwe Fortuna vanmiddag niet thuis gaf. Want op z’n minst heel ongelukkig kreeg Jordi Lokers in de 48e min. een voorzet tegen zijn hoofd aangeschoten waarna de bal langs doelman Paul Eland in het eigen doel verdween. (2-0). Hierna oefende DHV permanente druk uit op het doel van Rillandia en toen Housni Chaibi in de 60e min. een vrije trap in de kruising krulde was er nog voldoende tijd om voor de winst te gaan.

Zoals eerder vermeld ontbrak vanmiddag de scherpte die er juist wel moet zijn om de vele kansen die er kwamen nog te verzilveren. Housni soleerde door de verdediging en kwam vrij voor de doelman maar schoot te gehaast naast. Ook de ingevallen Elias Mourigh had de bal van dichtbij voor het intikken maar hij faalde en kopte Jeffrey Schouten uit een corner op de onderkant van de lat.

Met veel onderbrekingen in de 2e helft hield Rillandia de voorsprong vast en DHV droop letterlijk en figuurlijk af.

Hopelijk krijgt trainer Edwin Kock iedereen weer scherp voor de Moerdijkse derby a.s. zaterdag op Sportpark den Hoekschop tegen Seolto. Deze wedstrijd wordt in de namiddag gespeeld. Aanvang: 16.45 uur.