Scheidsrechter

A. (Arie) Kant

Accommodatie

Onbekend

Met een 1-1 eind resultaat tegen Baronie in Breda kreeg DHV te weinig maar uiteindelijk gingen de spelers toch opgelucht van het kunstgrasveld omdat de remise in de slot seconden tot stand kwam.

DHV revancheerde zich in deze wedstrijd voor de collectieve “onemanshow” van vorige week tegen DVO’60.

Het jeugdige elftal van Baronie wat vorig seizoen uitkwam in de JO19 – 3e divisie liet vlot combinatie spel zien en is beslist een aanwinst nu het voor het eerst uitkomt in de 4e klasse. Baronie had voor rust het betere van het spel maar gevaarlijk werd het niet. Alleen in de laatste minuut van de 1e helft kon Romano Arons de doorgebroken snelle linksbuiten met een uiterste inspanning van scoren afhouden. DHV haalde eenvoudig zonder kleerscheuren de rust omdat het ook de bal vlot liet rondgaan op het kunstgras.

Na de pauze was DHV scherper dan voor de rust. Op een diepe bal van Edgar ging Jeffrey alleen op doel af maar zijn schot ging hoog over. Hierna gaf Housni een steekbal op Edgar maar zijn schot verdween in het zijnet.

In de 60e minuut kwam Baronie uit een corner op voorsprong. (1-0) De vrijstaande “Baron” gaf vanaf 7 meter doelman Justin Goverde het nakijken. Hiervoor en hierna wist Baronie geen grote kansen te creëren. Inmiddels hadden Jeffrey, Edgar en Mamadi riante mogelijkheden om te scoren gemist.

Toen de nederlaag onafwendbaar bleek was het in blessure tijd Jeffrey Bakx , die een hoge bal van Adonis Bandeke met de hak binnen de winkelhaak van de 16 meter wist te krijgen. Jeffrey werd op volle snelheid door een “Baron” omver gekegeld en verdiende met deze uiterste inspanning een penalty die vervolgens koelbloedig door aanvoerder Edgar werd binnengeschoten.(1-1)

Na een boeiende pot voetbal van twee kanten en een strijdlustig DHV was de beloning een dik verdiend gelijkspel. A.s. zaterdag speelt DHV thuis tegen het ambitieuze Vrederust uit Bergen op Zoom.