Datum

30 november 2019 17:00

Accommodatie

Onbekend

De laatste competitiewedstrijd in 2019 moest DHV op een bitterkoude avond spelen op het kunstgrasveld van Boeimeer in Breda. Onvoldoende scherpte en slimheid waren na 90 minuten de oorzaak dat onnodig werd verloren (4-3) en zo eindigde een sportief minder geslaagd jaar voor DHV. Na de winterstop wil DHV zich revancheren want er is nauwelijks krachtsverschil met de koplopers in deze afdeling.

Boeimeer opende sterk en had pech dat een vrije trap op de paal belandde. Hierna werd er door beide partijen vol op de aanval gespeeld en op het vochtige korte kunstgras werd er tempo gespeeld.

De ijverige maar veel te solistische Jeffrey Bakx had de sleutel in handen om DHV op voorsprong te brengen maar zijn “drive” en onvoldoende slimheid belemmeren zijn acties. Eerst had hij zich geheel vrijgespeeld op links en had hij de bal moeten terugleggen en in de 14e min. kwam hij op identieke wijze recht voor het doel maar op 4 meter kon hij de rust niet bewaren om eenvoudig af te ronden.

I.p.v. 0-1 voor DHV scoorde Boeimeer 1 minuut later de 1-0. De makkelijk vlaggende grensrechter van Boeimeer ontnam hierna de gelijkmaker voor DHV toen Mamadi Sidibe met een slim hakballetje scoorde. Ongelukkig was DHV in de 23e min. toen  na een schot op de lat bij het wegwerken de bal plots voor de voeten van een Boeimeer speler viel. (2-0)

Na een half uur was het de goed voetballende Mario Nuijten die vanaf 20 meter fraai scoorde (2-1) maar slecht verdedigen na een vrije trap van Boeimeer resulteerde in de 3-1. Op slag van rust zorgde Mamadi voor de aansluiting (3-2)

Onmiddellijk na rust had Jeffrey eindelijk succes. Zijn “doorjagen” had succes. (3-3)

Het inbrengen van Serginio Resort aan de rechterkant voor Brian van Run bracht helaas geen verbetering. Met het spelen van de diepe bal verdween bij DHV het combinatie voetbal en zo leek de wedstrijd onbeslist te eindigen want ook Boeimeer kwam nog zelden tot gevaarlijke tegenstoten.

In de 76e min. werd een hoge bal van Boeimeer in de 16 meter middels een dropkick door DHV naar voren uitverdedigd maar tot frustratie van de spelers gaf de scheidsrechter een penalty toen de bal bij het wegwerken tegen de arm van een eigen speler kwam. Justin Goverde kreeg in een katachtige reflex zijn hand nog achter de bal maar onvoldoende om de bal voor de lijn te keren.(4-3)

In de steeds dikker wordende grondmist slikte DHV het verlies maar in de overtuiging dat het na de winterperiode met wat meer geluk mee zal doen voor een goede klassering.

Op 1 februari 2020 beginnen de terugwedstrijden. Allemaal Prettige Feestdagen!