Datum

26 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Een onsamenhangend DHV liet zich in Roosendaal “ de kaas van het brood eten”. Tegenstander Alliance vierde zijn eerste overwinning op een slecht DHV. Schorsingen en blessures noodzaakten trainer Eric van der Giesen om te schuiven met de posities. De wedstrijd werd een ware worsteling omdat de linies niet goed aansloten. Met de geboden ruimtes wist Alliance wel raad.

Vaak is goede wil niet genoeg. Vanmiddag ontbrak het bij DHV aan een leider in het veld.

De achterste linie en het middenveld functioneerden niet. Er was geen duidelijkheid, een voorwaarde om je zelf zeker te voelen. In de voorste linie is DHV teveel afhankelijk van de “vorm van de dag” van een aantal individualisten. Vanmiddag ontbrak de collectieve discipline om met elkaar te knokken voor een beter resultaat. “Vuile meters” maken hoort erbij om elkaar vrij te kunnen spelen.

De eerste 10 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht maar al snel kreeg Alliance alle gelegenheid om tussen de linies te voetballen. In de 17e min. kreeg DHV een vrije trap. Edgar krulde de bal vanaf 20 m. prachtig in de kruising. (0-1). Met de rust stond het 2-1voor Alliance, geheel volgens het spelbeeld.

Toen Edgar in de 63e min. na een overtreding op Mamadi de vrije trap opnieuw prachtig in de kruising schoot (2-2) volgde 2 minuten later een ongelukkig optreden van doelman Justin Goverde.

Bij het uitlopen tot buiten de 16 m. op een diepe bal van Alliance verspeelde hij de bal in een kluts.

Op de weg terug naar het doel zag hij de bal in het lege doel verdwijnen. (3-2)

De resterende 25 min. kon het zwalkende DHV geen vuist meer maken.

De scheidsrechter vanmiddag floot soeverein.