Scheidsrechter

B. (Bert) Littel

Accommodatie

Onbekend

Minder dan de uitslag doet vermoeden boekte DHV een moeizame overwinning op DOSKO. (4-2)

DOSKO liet zich in de 2e helft niet onbetuigd en probeerde het maximale resultaat te halen. Uiteindelijk bleek de achilleshiel de keeper die door zijn minimale lengte moeite heeft om voor zijn ploeg punten te pakken.

DHV startte voortvarend en kwam in de 1e min. op 1-0 door Björn Semler die vanaf de linkerkant met zijn schot de doelman zag mistasten. Toen Jeffrey Bakx op aangeven van Edgar van der Giesen in de 14e min. de 2-0 scoorde, leek er voor DHV deze middag “geen vuiltje in de lucht”.

Na de thee een ander beeld van de wedstrijd. DOSKO scoorde binnen een kwartier de 2-2 en bij een steeds slechter samenspelend DHV zag je het vertrouwen in een goede afloop verdwijnen.

Omdat Romano Arons verstek moest laten gaan (door een voetblessure is hij een tijdje uit de roulatie) posteerde trainer Eric van der Giesen Housni Chaibi als rechtsachter. Onwennig en vooral onnodig veel overtredingen waarbij de vrije trappen van DOSKO voor veel onrust in de laatste linie van DHV zorgden. Toch werd Housni in de 62e min. voor zijn niet aflatende ijver beloond. Hij was het die als rechtsachter over de rechterkant aan een solo/pingel route begon die uitmondde in een tackel op zijn benen in de 16 m. De penalty werd door Edgar verzilverd (3-2) maar ook voor DOSKO was bij deze stand nog van alles mogelijk. Het hots knots begonia spel van DHV veranderde toen Mamadi Sidibe en Serginio Resort ingebracht werden voor Björn en Brian van Run.

In de laatste 5 knotsgekke minuten counterde DHV en schoot Serginio na een fraaie loopactie op de paal gevolgd door een poeier van DOSKO op de onderkant van de lat bij doelman Luc van de Klundert. Aan de andere kant kopte Mamadi uit een corner op de bovenkant van de lat. Twee minuten voor het einde gaf Edgar een fraaie crossbal van 40 meter van rechts naar links. Jeffrey pikte de bal op volle snelheid mee en vuurde vanaf 20 meter met rechts en met succes. (4-2)

Niet onvermeld mag blijven dat de scheidsrechter vanmiddag een puike pot floot.

De 2e helft liet duidelijk zien dat de klad er nog steeds in zit bij DHV. Weer een overwinning al ging het moeizamer dan je zou wensen. Wil je mee blijven doen voor een prijs dan wordt er wat extra’s van je verwacht. Aan trainer Eric van der Giesen en zijn mannen de opdracht om de doelstelling van dit seizoen overeind te houden. De komende 3 wedstrijden speelt DHV tegen de bovenste drie van de ranglijst te beginnen a.s. zaterdag in Halsteren tegen VVC’68.