DHV ZIET PERSPECTIEF NA NIEUWE NEDERLAAG

Datum

23 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op deze voor de toeschouwers koude zaterdagmiddag begon de wedstrijd tegen koploper Internos zonder statement tegen racisme. Voetbalteams bestaan uit blank en zwart. Het is eenvoudig geen motto in het dagelijks leven. De in Rwanda geboren Adonis Bandeke speler van DHV excelleerde vanmiddag maar kon niet voorkomen dat DHV nipt verloor (1-2)

Kampioenskandidaat Internos opende sterk en was het eerste kwartier heer en meester. DHV kon in het begin geen vuist maken en toen na 4 min. de eerst goal werd gemaakt leek er een pandoering aan te komen. In de 26e min. werd het 0-2 en het moet gezegd dat Internos met enig geluk aan de voorsprong kwam. Beide doelpunten kwamen identiek tot stand nadat schoten half werden geblokt en tot ontzetting van doelman Luc van de Klundert in een boogje over zijn hoofd in het net belandden. Gaande de eerste helft kwam DHV tot aanvallen maar bij het eindspel voor het doel was men te slordig en niet scherp genoeg om echt gevaar te stichten.

Met veel strijd begon DHV na rust aan de 2e helft en was het Internos dat in de 1e helft domineerde, nu was het DHV dat de tegenstander verraste. Uiteindelijk kwam de beloning vlak voor tijd (penalty Jeffrey Bakx 1-2) maar slaagde DHV er niet in om op gelijke hoogte te komen. Internos haalde enigszins geschrokken de eindstreep en kon het feestje na afloop verder vieren toen bleek dat mede koploper VVC’68 punten had gemorst. Bij DHV was men na afloop ook tevreden over het verloop van de wedstrijd. Ondanks het feit dat diverse basis spelers ontbraken liet DHV vooral na rust zien dat het vertrouwen heeft in de speelwijze die trainer Eric van der Giesen de spelers wil overbrengen.

Dit feit en hopelijk zijn alle spelers weer fit en inzetbaar na de winterstop moeten perspectief bieden om beter te presteren met een zeer gemotiveerde groep van blank en zwart.

Scheidsrechter Ernst Beumer uit Dongen leidde de wedstrijd soeverein. A.s. zaterdag speelt DHV de laatste wedstrijd van dit jaar in Breda tegen Boeimeer.