Datum

16 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Sinterklaas was nog maar net in het land aangekomen toen  bij DHV door twee basale  verdedigingsfouten twee doelpunten als cadeautjes aan VVC’68 werden geschonken. Hierdoor liep DHV na 30 minuten achter de feiten aan en was het ondanks goede wil niet meer in staat om de opgelopen averij te herstellen.

Na een lange blessure periode maakte Thomas van Dijk zijn rentree en kreeg een basisplaats als centrale verdediger. Mark Nuijens nam links achterin de plaats in van de geblesseerden Romano en Housni. Vanaf het begin was het een open wedstrijd en had Jeffrey Bakx pech dat zijn schot in de 10e minuut via de onderkant van de lat achter of op de doellijn stuitte. Een hardwerkend DHV creëerde kansen en was gelijkwaardig aan het spel van de koploper. Echter rond de 30e minuut verkeek het rechter verdedigingsblok van DHV zich op een diepe crossbal. Geheel vrijstaand scoorde men vanaf links met een knappe knal. (1-0). Drie minuten later werd er opnieuw aan de rechterkant onnodig een overtreding gemaakt. Bij de indraaiende vrije trap kon de rechtsbuiten van VVC’68 geheel vrijstaand inkoppen.(2-0)

Na de rust kwam DHV snel op 2-1 door een intikker van Mamadi Sibide en ging DHV op zoek naar de gelijkmaker. Hierna kwam DHV een aantal malen goed weg maar kreeg uiteindelijk toch de deksel op de neus toen in de 68e minuut na een uitglijder aan DHV zijde volgens lijnsman Adriaan Bastiaansen VVC’68 in buitenspel positie bij de 2e paal scoorde.(3-1) Hierna controleerde VVC’68 de voorsprong.

Een bittere nederlaag die grotendeels door eigen schuld is ontstaan. Positief vanmiddag was te zien dat er beter werd gevoetbald dan de laatste weken. DHV moest zich vanmiddag tegen een volwassen VVC’68 gewonnen geven. A.s. zaterdag speelt DHV thuis tegen mede koploper Internos. Ook deze vereniging heeft vanaf dit seizoen gekozen om voortaan met het standaard elftal uit te komen in het voetbal op de zaterdag i.p.v. op zondag en wil zo snel mogelijk hogerop.