Datum

10 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Binnen 10 minuten leek het voor DHV met een stand van 2-0 in de bekerwedstrijd al gedaan. Een geblokt schot vloog in het doel over invaller doelman Hidde Tattje en 3 minuten later kreeg hij een intikker om de oren na een vlotte aanval van Alblasserdam.

Alblasserdam was in de beginfase sterker terwijl het sterk gewijzigde DHV op het gladde maar goed bespeelbare veld door foutpasses moeilijk tot goede combinaties kon komen.

Na een zwak begin herstelde DHV het evenwicht en kwam het nu wel regelmatig voor het doel van Alblasserdam maar een aantal goede mogelijkheden werden niet benut. Helaas liep DHV vanmiddag tegen een club grensrechter aan die primair alleen de doelen van Alblasserdam voor ogen had. De scheidsrechter had echter het volste vertrouwen in de man maar achteraf voelde DHV zich toch verraden. De overwinning van Alblasserdam was verdiend maar op de cruciale momenten om de aansluiting te maken of als DHV gevaarlijk kon worden werd er afgevlagd.  In twee situaties werden geldige doelpunten van DHV afgekeurd. Voor de rust een kopbal van Dennis Kortsmit in de kruising en na rust een intikker van Brian van Run nadat de doelman van Alblasserdam een vrije trap bij vergissing te ver voor zich uit speelde. Toen in de 75e minuut ook nog eens een handsbal binnen de 16 m. niet met een penalty werd gehonoreerd moest DHV accepteren dat er aan de nederlaag ondanks voldoende inzet niet viel te ontkomen.

Na rust had de sterk spelende Jesper de Rond pech toen hij in een mindere fase eerst een foute pass en vervolgens ongelukkig de bal in eigen doel liep. (3-0)

In de 65e minuut scoorde Brian vanaf 30 meter in een leeg doel de 3-1. Op het einde van de wedstrijd was er een perfecte aanval van Alblasserdam waarbij de DHV verdediging helemaal werd uitgespeeld. (4-1). DHV speelde met de jeugdspelers Milton Nollen en Max van den Brink die terug kunnen zien op een goede wedstrijd. Hopelijk zal de aanval de komende wedstrijden wat beter renderen. DHV ontbeert momenteel een echte goalgetter.

A.s. zaterdag speelt DHV thuis tegen het stugge Kogelvangers uit Willemstad. Nu al een cruciaal duel tussen twee ploegen die weg willen blijven uit de degradatie zone.