Datum

2 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

DHV was afgelopen zaterdagmiddag vijf kwartier gelijkwaardig aan Kogelvangers, kwam na rust snel op voorsprong maar toch ging het hierna mis omdat volgens trainer Kock gemaakte afspraken niet werden nagekomen.

In de eerste helft was Kogelvangers met aanvoerder Edgar van der Giesen er dichtbij maar DHV doelman Hidde Tattje reageerde subliem op twee rake kopballen. Verder kon Kogelvangers moeilijk gaatjes vinden tegen ni de eerste helft goed georganiseerde DHV verdediging. DHV schiep ook een aantal doelrijpe kansen maar het ontbreekt al lange tijd aan scorend vermogen en soms het geluk dat de bal er weer net niet in het doel valt.

Na een 0-0 ruststand werd het harde werken van DHV beloond. Uit een corner kopte Housni Chaibi hard op doel en doelman Heijstek sloeg de bal weer het veld in waar Thomas van der Wal alert op reageerde (0-1).

DHV wijzigde na de voorsprong niet van tactiek en bleef de aanval zoeken hoewel het gevaar van een counter levensgroot aanwezig bleef met de snelle Mart Grootenboer op links en Sietse Vissers op rechts.

In de 70 min. Leverde een vlijmscherpe counter succes op. Jorn Moerland was de maker 1-1. Drie minuten later duikelde dezelfde Moerland over een DHV been, penalty genomen door Edgar van der Giesen en Kogelvangers plots op een 2-1 voorsprong.

DHV moest nu wel op de aanval spelen maar tegelijk speelde het de Kogelvangers aanval in de kaart. In de laatste 5 minuten maakte het aanvallend sterkere Kogelvangers het verschil groter. Sietse Vissers en een pegel van Koen Knook lieten DHV ontredderd achter 4-1.

A.s. zaterdag speelt DHV in Dordrecht tegen DFC wat momenteel de ranglijst aanvoert in de 2e periode. Opnieuw een uitdaging maar de basis van succes begint bij team discipline.