Datum

14 mei 2019 19:15

Accommodatie

Onbekend

Dinsdagavond 14 mei, op een druk bezocht sportpark won DHV met 6-0 van rechtstreekse concurrent Smerdiek.

Voor de DHV supporters was de 1e helft niet om aan te zien, DHV die alleen de lange bal hanteerde en vergat te voetballen, men kreeg geen grip op het middenveld en achterin was het angstig en in de pasing erg slordig.

De betere kansen waren dan ook voor de bezoekers Smerdiek, Luc van de Klundert voorkwam tot twee keer toe de 0-1.

1 geplaatst schot van Thomas van der Wal was het enigste wat DHV aanvallend kon verrichten.  Kort voor het rustsignaal zette trainer Kock pas de bezetting waardoor DHV meer grip zou krijgen op het middenveld.

Na rust was de start aan DHV zijde wederom matig en kon Luc nu met zijn voet een grote kans van Smerdiek tegenhouden. Angst om niet te verliezen overheerste, iets wat DHV niet over zichzelf moet afroepen. Wellicht was het die kans van Smerdiek die DHV in deed zien dat er die avond meer gevraagd werd. Na 15 minuten spelen was het Jeffrey die over rechts de aanval inzette en plaatste de bal op de sprintende Usian Bolt achtige wijze Leon Hollemans die de bal over de doellijn tikte.

Het ijs was gebroken, er viel een last van DHV, Smerdiek knakte maar was nog niet gebroken en probeerde nog met man en macht langszij te komen echter kwam DHV niet meer in gevaar. Smerdiek liep nog tegen een rode kaart op. DHV maakte van deze man meer situatie gebruik en kwam al snel op 2-0 door Housni op aangeven van Thomas van der Wal. Vervolgens waren het de doelpunten van Jeffrey 2x en Housni 2x die de eindstand op 6-0 brachten.

Na de wedstrijden (WHS) uit en De Fendert (thuis) staat DHV de nacompetitie te wachten welke 1 juni start en hopelijk op 08 juni een vervolg krijgt. 1 Juni speelt DHV thuis tegen Goes/MZVC of de Patrijzen.