Datum

3 november 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

De omstandigheden juist vanmiddag tegen Halsteren waren voor DHV niet ideaal. Bij DHV ontbraken in de verdediging de sterkhouders Jeffrey Schouten en Jordi Lokers terwijl het juist vanmiddag een tegenstander trof die volgens de statistieken vorig seizoen in de 4e klasse de meest productieve ploeg van Nederland bleek te zijn geweest. (165 doelpunten). Spits Mike de Nijs die vorig seizoen meer dan 50 doelpunten kon bijschrijven had ook vanmiddag tegen DHV met 3 doelpunten een groot aandeel in de 5-1 score.

Als DHV een kans om te winnen zou hebben gehad dan had het de verdediging van Halsteren onder druk moeten zetten maar van goed positiespel was geen sprake, de slordigheden talrijk en daardoor werd DHV geconfronteerd met het sterkste wapen van Halsteren, de aanval.

In de eerste helft kon de verdediging van DHV met Jesper de Rond en doelman Luc van de Klundert in de hoofdrol de schade nog beperkt houden. Gelukkig stond het vizier bij de Halsterse aanvallers nog niet op scherp anders had men al kunnen gaan rusten met een onoverbrugbare achterstand.

Aanvallend miste DHV een regisseur en vaak leek het op een soort van kick en rush. Op verrassende wijze kwam het openingsdoelpunt van DHV tot stand toen Housni Chaibi nu wel eens zuiver de bal op Brian van Run teruglegde en vervolgens hard en strak scoorde. (0-1) Vlak voor rust vertrok de Nijs op een diepe bal, volgens velen in buitenspel positie maar het was wel 1-1.

Na rust kwam al snel de 2-1 vrij ongelukkig tot stand toen de grensrechter voor buitenspel vlagde en de scheidsrechter dit feit negeerde. DHV stroopte de mouwen nog eens op. Halsteren deed dit ook alleen kreeg het binnen 10 minuten wel 3 gele kaarten. Met nog 20 minuten te gaan wisselde Edwin Kock Jurre de Rond, Max van den Brink en Dennis Kortsmit voor Joey van der Rijk, Jeffrey Bakx en Stefan Schneijderberg. Vervolgens liep Jesper bij een ongelukkige samenloop met een medespeler een hoofdblessure op waardoor hij het laatste kwartier als een aangeslagen bokser rondliep. Dit feit en de 3 wissels brachten alleen nog meer onzekerheid in het spel terwijl Halsteren nog eens extra het gaspedaal ging intrappen. DHV had geen greep meer op Halsteren dat de ene na de andere kans kreeg. Peter Geense, Roy van Gils en Mike de Nijs velden vervolgens het vonnis over DHV.

Na een goede start nu dus de 4e nederlaag op rij. Het ontbrak vanmiddag aan vertrouwen in de manier van spelen of ontbreekt het aan instelling/kwaliteit en waren de eerste 2 overwinningen toeval. DHV kan a.s. zaterdag vrijuit spelen en laten zien dat het veel beter kan in en tegen Alblasserdam in de bekercompetitie.