Datum

20 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zev.Hoek. DHV speelde met veel zelfvertrouwen een heel sterke 1e helft en gaf Seolto de eerste 35 minuten geen kans. Na rust ebde het overwicht langzaam weg. De wedstrijd kantelde in het voordeel van Seolto waar de ingebrachte wissels na rust duidelijk meer effect sorteerden dan de wissels bij DHV. Sebastian Stoop van Seolto werd vlak voor tijd matchwinnaar. (1-0)

DHV speelde voor rust een klasse beter dan Seolto en er was niemand die in de rust nog een cent gaf voor de kansen van Seolto. Regelmatig verscheen de DHV aanval voor het doel van Seolto maar het euvel binnen de 16 meter was de positionele bezetting. En als je niet schiet dan kan je niet scoren!

Eerst na een half uur was het pas echt schrikken voor DHV toen plots Patrick de Klerk vrij op de jarige doelman Luc van de Klundert kon afgaan. Hierna kon Seolto opgelucht ademhalen toen een schot van Brian van Run net naast ging. Rust 0-0.

De 2e helft werd uiteindelijk een heel ander verhaal en menigeen zal zich na afloop de vraag gesteld hebben hoe dit voor DHV toch nog zo fataal kon aflopen.

In de rust bleven Serginio Resort en Brian van Run achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Jeffrey Bakx en Timothy Westlake. Het bleek al snel dat het bij hen ontbrak aan wedstrijdritme na een periode van afwezigheid door blessures. Ook trainer Jack Beusenberg wisselde. Met de wissel Stoop voor de Klerk bracht hij meer stootkracht in de frontlinie.

In eerste instantie kreeg DHV na rust nog de beste kansen. Eerst schoot Timoty op een leeg doel in het zijnet en Florens van Zwol schoot in de doelmond hoog over. Thomas van der Wal zag een uitstekende kopbal door doelman  Ruud Hendrikx in een reflex gekeerd. Na 70 minuten wisselde trainer Edwin Kock de goed spelende Housni Chaibi voor de niet geheel fitte Kees Semler.

De DHV voorwaartsen konden het laatste kwartier geen potten meer breken en Seolto werd onder aanvoering van een niet te stoppen Yannick van Niekerk steeds gevaarlijker.  In de 82 minuut bokste Luc een goed genomen vrije trap van Yannick uit zijn doel. De ruimtes die DHV het laatste kwartier op het middenveld liet ontstaan werden dankbaar ingevuld door een op wilskracht en inzet scherper Seolto.

Op het einde van de wedstrijd voltrok zich het drama over DHV. Een te lankmoedige scheidsrechter Arie Schot uit Poortvliet liet een onbesuisde overtreding van Ronald Polhuijs op Timoty Westlake onbestraft. Met een zware blessure moest Timothy uitvallen en moest DHV met 10 man de wedstrijd uitspelen. Op de valreep werden enkele slordigheden in de verdediging  DHV fataal met de 1-0 als gevolg. DHV was K.O. omdat hetzelfde scenario zich afspeelde  in de thuiswedstrijd 2 weken geleden tegen WHS toen het vlak voor tijd  op identieke wijze verloor.

A.s. zaterdag de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper Prinsenland uit Dinteloord.