Datum

27 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zevenb.Hoek. DHV verloor na een 0-0 ruststand met 0-2 van koploper Prinsenland. In het begin van de wedstrijd kwam Prinsenland goed weg. DHV was iets feller en kreeg de meeste kansen. Na rust nam Prinsenland de regie over en hierdoor kon DHV weinig meer laten zien.

In hoog tempo begon de wedstrijd en nadat Davey van Merrienboer namens Prinsenland rakelings naast het doel had geschoten waren het vervolgens Brian van Run en Housni Chaibi die DHV aan de leiding hadden kunnen brengen. In de 38e minuut bracht een onnodige terugspeelbal van Florens van Zwol de DHV verdediging in grote problemen maar gelukkig maakte Prinsenland geen gebruik van de situatie. Wellicht bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd was er vlak voor rust het uitvallen (zweepslag) van Jeffrey Schouten. Thomas van Dijk, die deze competitie door een blessure nog geen wedstrijd had gespeeld, werd zijn vervanger. Hierna werd Brian door Danny Verhoeven onreglementair bij een counter gevloerd. Op hetzelfde moment vlagde de grensrechter voor buitenspel maar scheidsrechter Jan de Vos uit Wemeldinge oordeelde terecht dat het geen buitenspel was maar gaf na afloop ruiterlijk toe dat hij de overtreding van Verhoeven, die een doorgebroken speler onderuit schoffelde, had moeten bestraffen. De vrije trap van Dennis Kortsmit leverde niets op. Vlak hierna soleerde de hardwerkende Housni Chaibi met snelheid over de rechterkant en leverde een perfecte voorzet maar de bezetting voorin was onvoldoende om deze mogelijkheid te benutten. Vlak voor de thee schoot Prinsenlander Joep Brosky naast en zo ging men rusten met een brilstand. (0-0)

Door wat tactische omzettingen bij Prinsenland na rust kwam DHV minder aan aanvallen toe en liet de ex 2e klasser zien dat het voorin over meer voetballend vermogen beschikte dan DHV. Vooral Thomas van Dijk had het moeilijk als rechtsachter en na eerst een gele kaart te hebben gekregen vloerde hij vijf minuten later Joep Brosky binnen de 16 meter. Gelukkig bleef hem een 2e gele kaart bespaard. Brendon Jansen maakte vanaf 11 meter geen fout. (0-1) Veel kansen misten de bezoekers de laatste 25 minuten meest door de drang naar eigen glorie i.p.v. het succes te gunnen aan een medespeler. Davey van Merrienboer schoot nog op de binnenkant van de paal. Door een aantal knappe reddingen wist doelman Luc van de Klundert de schade voor DHV beperkt te houden maar moest in de laatste minuut capituleren op een inzet van de slimme Joep Brosky. (0-2)

Prinsenland toonde meer lef in de 2e helft en gaf DHV nauwelijks nog kans. Edwin Kock wisselde 20 minuten voor tijd de leeg gespeelde Dennis Kortsmit en Kees Semler voor Serginio Resort en Max van den Brink maar het spelbeeld veranderde hierdoor niet. Door een gebrek aan scorend vermogen kwam DHV voor de derde keer in een competitiewedstrijd niet tot scoren. Hollemans en de Rijk die vorig jaar goed waren voor 30 doelpunten worden erg gemist.

A.s. zaterdag de uitwedstrijd tegen Halsteren en één week later het vervolg in de bekercompetitie, uit en tegen Alblasserdam.