Accommodatie

Onbekend

Zaterdagmiddag uit naar Noad’67, de laatste “kans” om de nacompetitie te ontlopen en directie degradatie uit te sluiten.

Trainer Kock gaf de voorkeur aan de jonge Florens van Zwol fungerend als laatste man en Marciano Klok verving op de rechtsback positie Jorn van der Wal. Daarnaast werd er positioneel geschoven om een aantal sterkhouders van Noad uit te schakelen.

Wedstrijd begon onder zeer warme omstandigheden voortvarend, DHV kwam goed uit de startblokken en kreeg als snel de 0-1 op het scorebord. Aanval over rechts (Serginio), bal werd teruggelegd op Jordi Lokers en diens voorzet werd koppend door Dennis Kortsmit afgewerkt.

Drie minuten later ja u leest het goed drie minuten was het 1-1 . Luc van de Klundert voorkwam na 1 minuut al de gelijkmaker maar capituleerde 2 minuten later, een corner werd door drie mensen van DHV bij de 1e paal niet goed verwerkt waarna Rob den Engelsman de 1-1  binnenschoot.

Het spel ging over en weer, DHV speelde zeker de eerste helft goed voetbal en kwam niet echt in gevaar. In de 33e minuut ging Jeffrey Bakx goed door op links, hij legde de bal af op de inkomende Jordi Lokers en die zorgde voor de 2-1.

Helaas was het na 35 minuten weer 2-2, vervelend feit was wel dat DHV de bal ivm een blessure de bal wilde uitspelen echter dacht Noad’67 hier anders over, ging door en vanuit een voorzet vanaf rechts was het nu Frank den Engelsman die de 2-2 maakte. “Voetbal is oorlog” was ooit een legendarisch uitspraak van wijlen Rinus Michels.

De 2e helft was geen schim meer van de 1e helft.  Het voetbal was in de 1e helft  goed maar in de 2e helft niet meer, Trainer Kock diende nood gedwongen Jesper de Rond (blessure) en de moe gestreden Marciano Klok vrij snel in de 2e helft te vervangen wat organisatorisch even problemen gaf.

In de 75e minuut werd een breedte pas / vrije trap van Florens niet goed verwerkt door Jessy. Een ultieme poging werd nog gedaan om uiteindelijk de voorzet eruit te halen echter lukte dit niet en was Frank den Engelsman er snel bij om de voorzet binnen te schieten. DHV ging nog op zoek naar de gelijkmaker, kreeg hier ook mogelijkheden voor maar de bal wilde er niet meer in. Na afloop werd duidelijk dat Smerdiek met 4-1 van koploper DFC had gewonnen en DHV nadert op 6 punten. 11 mei staat DHV 1 – Smerdiek op het programma. Komende weken hierna toe trainen, donderdag 2 mei speelt DHV 1 uit bij v.v. Zwaluwe en 4 mei kan DHV 2 het kampioenschap binnenhalen.