Datum

29 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de serie van acht derby’s die deze competitie in de 3e klasse gehouden gaan worden tussen de vijf voetbalclubs (Klundert-De Fendert-Seolto-Kogelvangers en DHV) uit de Gemeente Moerdijk, moest DHV in een eerste duel aantreden tegen Klundert. DHV won de wedstrijd met 0-3.

De Klundert aanval met aan het hoofd de “Pogba” Loic Luzolo kreeg nauwelijks kansen tegen het compact verdedigende blok van DHV waar verdediger Jesper de Rond van DHV goalgetter Loic van Klundert een moeilijke middag bezorgde.

DHV liet in balbezit de bal op het kunstgras geduldig rond gaan en koos het aanvallend voor de diepe bal als de mogelijkheden “gunstig” waren. Voortdurend werd er veel beweging verwacht van de spitsen Kees Semler en Jeffrey Bakx. In mindere mate verschenen Housni Chaibi en Adonis Bandeke over de vleugels in de frontlinie. In de 18e min. leverde deze spelwijze succes op toen Jordi Lokers een perfecte diepe bal gaf op de diepgaande Jeffrey. In één beweging controleerde hij de bal uit de lucht en draaide achterlangs weg bij van Wingerden. Vanaf de 16 m liet hij de Klundert doelman kansloos. (0-1) Klundert had de eerste helft meer balbezit maar kwam welgeteld tot één kans van Loic waar doelman Luc van de Klundert attent op reageerde.

In de rust liet trainer Edwin Kock Mohsin Eddahchouri achter in de kleedkamer. Jordi schoof een linie naar voren naar zijn vertrouwde plek in het midden. Jeffrey Schouten completeerde de verdediging.

Na rust was het eerste wapenfeit voor Klundert maar Grace Kitenge zag een vliegend schot net naast gaan. Inmiddels kwam er steeds meer diepgang vanuit het midden bij DHV en in de 64e min. hield Peter van Wingerden geen rekening met het “uitschuifbeentje” en aanjager Thomas van der Wal.

Thomas schoof de bal in het lege doel (0-2) en bij Klundert verdween langzaam het geloof in een goede afloop. Toch kwam Klundert bijna terug in de wedstrijd toen Grace Kitenge inkopte maar opnieuw doelman Luc op zijn weg vond. In de 71e min. verlengde Thomas een verre ingooi van Jeffrey Schouten. Op de rand van de 16 m verscheen plots de jeugdige Florens van Zwol (17jr) die als een duveltje uit een doosje de bal snoeihard technisch perfect volleerde en doelman Sander geen kans gaf. (0-3) Hierna wisselde trainer Kock de moe gestreden Florens voor de jeugdige Milton Nollen (18jr) Klundert doelman Sander van Dolder kon vier minuten later een schuiver van Kees Semler nog ternauwernood uit de hoek tikken. Klundert kon vanmiddag geen vuist maken tegen een DHV wat 90 minuten lang goed bleef samenwerken.

A.s. zaterdag de thuiswedstrijd tegen WHS uit St. Annaland. Wat van Tholen komt blijft altijd lastig.