Scheidsrechter

R. (Rick) van den Berge

Accommodatie

Onbekend

Zevenbergschen Hoek, Prinsenland had het grootste deel van de wedstrijd een man minder en toch wist DHV geen munt te slaan uit de man meer situatie. Met de vlagerige harde wind in de rug speelde DHV na rust fel, kreeg een aantal grote kansen maar ondanks hachelijke momenten voor het doel viel de bal net niet goed. Gelukkig scoorde Jeffrey Bakx vlak voor tijd de meer dan verdiende gelijkmaker.(1-1)

Opnieuw was ook deze zaterdagmiddag de wind de grote spelbreker op het kunstgrasveld van Prinsenland. De bal waaide weg bij vrije trappen en bij het nemen van de corners. Voor de KNVB of voor de scheidsrechter blijkbaar geen reden om de wedstrijd af te gelasten. Moeten dan eerst de reclameborden los geraken? In ieder geval ontgaat een ieder het voetbalplezier op deze wijze.

Het tot voor kort fier aan kop gaande Prinsenland bleek vanaf de aftrap niet meer de gedoodverfde kampioensploeg te zijn. Met de wind in de rug speelde Prinsenland zonder druk naar voren en DHV met Jesper en Jordy centraal in de hoofdrol hielden eenvoudig Prinsenland op afstand van het doel van Luc van de Klundert. Na het onverwachte puntverlies vorige week tegen Smerdiek en vanmiddag opnieuw een stroeve start gooide Joey Loonstijn in de 28e minuut teveel fysiek in zijn actie om de bal te veroveren en trapte met gestrekt been op de benen van DHV’er Florens van Zwol. Een terechte rode kaart was de passende kleur.

Vier minuten later was er dan toch de 1-0 van Davey van Merriënboer. Een onnodige terugspeelbal vanaf de rechterkant naar doelman Luc. Zijn trap tegen de wind in kwam in de voeten van Prinsenland. Na een solo van Davey schoot hij hard  met zijn linker onder de armen van Luc door.

Luc hield vlak voor rust de schade beperkt toen hij een keihard schot van een verdediger uit zijn doel bokste.

In de 2e helft kon Prinsenland met 10 man en de wind tegen alleen maar tegenhouden. DHV verzuimde om binnen de geboden ruimtes het spel te verleggen waardoor de linker kant van DHV nauwelijks nog in het spel werd betrokken. Aan de rechterkant van het veld was de wind in de meeste gevallen de winnaar van de duels.

A.s. zaterdag speelt DHV thuis tegen Dubbeldam, na 2 wedstrijden ongeslagen in de 3e periode. Voorafgaand speelt DHV 2 om 12:00 uur de topper tegen GSC/ODS.