Datum

21 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de winst van vorige week was het zaak voor de mannen van Fred & Eric om in de kampioensrace, ook vandaag de 3 punten in eigen huis te houden. Tegenstander deze ronde; Seolto 4. Met de uitwedstrijd nog vers in het geheugen (2-2) en het feit dat deze wedstrijd op zichzelf staat, geen gemakkelijke opgave. Seolto4 kenmerkt zich door de enorme berg ervaring, sluwheid en voetballend vermogen, daar waar het bij DHV2 dit seizoen vooral een mix is van jeugdig elan en ervaring.

De omstandigheden vooraf waren prima. Heerlijk weer, een fitte  en gebrande selectie, op papier een top scheidsrechter voor een derby en volle bak publiek. Enige waar het aan ontbreekt momenteel is aan een goed bespeelbaar veld 2. Spijtig genoeg is dit gedurende de winterstop behoorlijk naar de gallemiezen gelopen waardoor het nu, ondanks alle goede zorg, veel weg heeft van een toendra. Maar goed, niks aan te doen, gevoetbald moest er in ieder geval worden.

Het was er vandaag Soelto4 wederom alles aan gelegen om DHV2 punten afhandig te maken, getuige hun selectie voor vandaag. Op complete oorlogssterkte betraden zij sportpark dun Hoekschop. Er werden zelfs vakanties af of onderbroken aan Seolto4 zijde om er vandaag tegen DHV2 bij te zijn.

Een Seolto4 op oorlogspad betekent voor DHV2 in elk geval 1 ding; scheenbeschermers aan en op tijd omhoog springen.

Aan de andere kant betekenende het ook dat de gemiddelde leeftijd bij onze gasten van vandaag op pak hem beet 45 jaar uitkwam. Dat gegeven in combinatie met het warme weer moest in het voordeel van DHV2 gaan werken. En dat deed het!

Binnen een 5-tal minuten na de aftrap had DHV2 al op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat de 2 aanvallen sluw werden afgevlagd door de heer de Raad, grensrechter van dienst op dat moment. Van buitenspel was geen enkele sprake, maar de zogenaamde top scheidsrechter was nog niet uit de middencirkel geweest (waarschijnlijk was het te warm om mee te lopen) en vertrouwde blind op zijn assistent. Mogelijk dat de Raad’s zicht gehinderd werd door de vele vliegjes, maar buitenspel was het zeker niet.

Het spel ging de eerste minuten veelal over de rechterkant bij DHV. Seolto bood hiertoe alle mogelijkheid doordat het enorm veel ruimte weg gaf aan die kant. Sali, Maus en Brian profiteerden hier handig van. Seolto werd vanaf de beginfase volledig overlopen en het was Sali die met een keiharde poeier de score leek te open. Zijn schot werd echter gekeerd. Toch duurde het niet lang eer de 1-0 op het scorebord stond. Ali bleek het vandaag ouderwets op zijn heupen te hebben, draaide handig weg bij zijn tegenstander, legde af op Brian en laatst genoemde en prikte de 1-0 beheerst in. Niet veel later gevolgd door de 2-0, waarbij de keeper van Seolto geen antwoord had op het, van richting veranderde, schot van Thierry.

Binnen 10 minuten een 2-0 voorsprong, een beter begin kon DHV niet hebben. DHV bleef naar hartenlust aanvallen en kreeg kans na kans om de score verder uit te bouwen. Doordat het vergat te scoren hield het Seolto in de wedstrijd. Seolto profiteerde hier niet echt van, want verder dan een paar botte speldenprikjes kwam het niet. Al was het met een kopbal van de Raad wel dichtbij een score, maar zag het zijn bal afgekeurd worden wegens buitenspel. Op dat moment stond het inmiddels 4-0 voor DHV door goals van Brian en Ali.

4-0 was ook de ruststand en het gaf Fred & Eric de gelegenheid om meteen 3 wissels toe te passen. De vraag was alleen of dit wel slim was om te doen. 3 wijzigingen in 1 keer konden namelijk voor de nodige onrust zorgen de eerste minuten van de tweede helft. Maar voorafgaand aan de wedstrijd was afgesproken dat iedereen zou spelen vandaag en met een dusdanige comfortabele voorsprong moest het gek lopen wilde de 3 punten nog in gevaar komen.

Toch had het zo gek kunnen lopen. Seolto scoorde vrij vlot na rust de 4-1 en zag 2 tellen later een bal op de lat belanden daar waar keepert Peter al verslagen was. Het had dus zomaar binnen 10 minuten na rust 4-2 kunnen staan. DHV begon hierna de aanval weer te zoeken en zag Flo een prima kans op de 5-1 onbenut laten. Flo, 1 van de 4 jongens van de JO19 die vandaag het 2e versterkte. De JO19 boys die net als de rest van DHV2 een goede partij speelden zagen Ali het goede voorbeeld op het maken van een goal geven. Binnen de 16 is Ali een ware killer die, mits in vorm, elke bal scoort. En Ali was in vorm, vandaag! Had hij eerder in de wedstrijd zijn maatje in de spits een keurige assist gegeven, nu kapte en draaide hij zichzelf mooi vrij om vervolgens de 5-1 binnen te schuiven.

Even daarvoor had Seolto de ideale mogelijkheid laten liggen om qua score dichterbij te komen. Een keurige sliding op de bal van Jermaine werd door de scheidsrechter beoordeeld als overtreding. Bal op de stip en aan de Raad de eer om Peter te passeren. Spijtig voor Seolto werd deze kans niet benut doordat Peet de juiste hoek koos en de bal uit zijn doel ranselde.

Met nog 15 minuten op de klok werd de laatste wissel bij DHV binnen de lijnen gebracht. Amper koud in het veld maakte Edwin de fout door de Seolto spits nonchalant uit te willen spelen, daar waar een simpel balletje breed de juiste oplossing zou zijn geweest. Nu pikte de spits de bal vd voet bij Edwin en had vrij doortocht naar het DHV doel. Oog in oog met Peet faalde hij niet en liet zo de 5-2 aanteken. Hetgeen Edwin op een kort, boos, maar terecht verwijt van aanvoerder Thierry kwam te staan.

Het warme weer begon nu zichtbaar effect te hebben op veel spelers bij Seolto. Op zich niet gek gezien de energie die zij in de eerste 20 minuten na de rust gestopt hadden. Het gaf DHV de ruimte en dus de mogelijkheid nog iets aan de score te doen. Ali was inmiddels gewisseld en Arjan was naar voren geschoven als gelegenheids-spits. In de spits werd hij eerst al een paar keer goed gevonden door de lange bal van Sali die er vandaag zichtbaar veel zin in had en een goede wedstrijd speelde. Werden deze mogelijkheden nog onschadelijk gemaakt, daar werd de kans die Arjan via Milton kreeg op prachtige wijze afgerond. Zijn stift na de steekpass van Milton was mogelijk de mooiste goal van vandaag en betekende de 6-2. Tevens de eindstand van vandaag.

DHV2 wint hiermee de “return” van een altijd mooie derby tegen Seolto. Een sportieve derby waarbij de 3e helft werd gewonnen door onze gasten uit Zevenbergen. Het mag duidelijk zijn dat ze ook met bier drinken net wat meer ervaring hebben. ;-) Was men bij Seolto de eerste helft gestart zoals het de 2helft deed, dan had het DHV nog heel lastig kunnen maken. Gelukkig voor DHV was dit niet het geval en was het vooral de onverzettelijkheid waarmee DHV vandaag speelde, die vanaf minuut 1 het verschil maakte.

Als men deze over-m’n-lijk mentaliteit bij DHV2 vast weet te houden de resterende wedstrijden, dan weet ik 1 ding zeker, dan rijdt de platte kar niet door Halsteren, of door de Rimboe, NEEN, die rijdt dan keurig door Dun Hoek! Mogelijk met als toetje de beker. Zo ver is het echter nog niet, maar met het puntenverlies van Rimboe vandaag en het feit dat DHV2 alles in eigen hand heeft weer, sluit ik graag af met de wijze woorden van Trotse leider Fred;

Come aaaaaaaaaaaaaaaan DHV! Come aaaaaaan!