Scheidsrechter

Twiss, G.A.J.

Accommodatie

Onbekend

Zat. 6 mei kon DHV in St. Annaland het “toetje” wat nacompetitie heet veilig stellen maar dan moest er wel gewonnen worden van WHS. Door een gelijkspel (2-2) moet DHV de laatste competitie wedstrijd winnen van SKNWK uit Nieuwerkerk die omgekeerd ook zullen moeten winnen om degradatie te ontlopen. Het zal a.s. zat. gaan spannen op sportpark “Den Hoekschop”. De wedstrijd tegen WHS werd een leuk en onderhoudend duel wat direct na de opening al resulteerde in 2 spannende momenten. Eerst moest Paul Eland een mislukte terugspeelbal van Jesper de Rond “goedmaken” waarna vervolgens de doorgebroken Kees Semler onreglementair werd vastgehouden. Scheidsrechter Twiss uit Breda “spaarde” WHS met een kaart. DHV domineerde in de 1e helft maar slaagde er niet in om tot scoren te komen. WHS beperkte zich tot een enkele tegen aanval waar in de 26e min. Arvin de Witte met een ultieme sliding van Jesper van scoren kon worden afgehouden. In de 34e min. was het de goed spelende Jeffrey Schouten die uit een corner met het hoofd kon scoren (0-1) en was de verwachting dat deze treffer bevrijdend zou werken. Maar de bal is rond en zo kwam WHS uit een spaarzame uitval gemakkelijk aan een vrije trap net buiten de 16 m. Vlak voor rust stond het plots weer 1-1 want Jeremy de Witte bleek” trap vast” hoewel Paul bijna zijn hand nog achter de bal kreeg. Onmiddellijk na rust scoorde Thomas van der Wal na een vlotte aanval op assist van Elias Mourigh. (1-2).  Toen in de 65e min. Jordi Lokers geblesseerd moest uitvallen kantelde de wedstrijd. WHS clubicoon Arvin de Witte was “lastpost” Jordi kwijt en mede door zijn vele “zwerven” kreeg de DHV defensie steeds grotere problemen. Problemen die er niet waren gekomen als rond de 70e min. eerst Kees en vervolgens Elias hadden gescoord.  Doelman Armando de Witte hield WHS in de race toen hij de op hem afkomende Elias de bal van zijn schoen plukte. In de 77e min. kwam WHS op 2-2 door Arvin en het ontbrak hem hierna aan enig geluk om WHS als nog de overwinning te schenken of was het toch weer Paul Eland, die DHV redde van een onverdiende nederlaag. Het zal er om spannen a.s.zaterdag.