Scheidsrechter

Priest, J.

Accommodatie

Onbekend

Zat. 29 april. In een attractieve ontmoeting won DHV verdiend met 3-2. Trainer Edwin Kock moest noodgedwongen zijn elftal door blessures op 5 posities wijzigen maar met een gewaagde 1-3-4-3 opstelling slaagde hij in zijn opzet om de gehele 1e helft dominant positiespel te spelen. De Fendert had in de 1e helft geen grip op het vlotte combinatiespel en het scoreverloop was geheel in overeenstemming met het beeld van de wedstrijd. Nadat Kees Semler in de 9 min. net naast had geschoten werd het in de 14e min. 1-0 door Thomas van der Wal op assist van César Banerth. Kees had na 21 min. geen geluk bij opnieuw een poging tot scoren gevolgd door een redding van de uitstekende doelman Bryan Krijnen op een schot van Elias. In de 39e min. kreeg DHV een penalty na een lichte fout op Elias Mourigh binnen de 16 m. Dennis Kortsmit faalde niet (2-0). In de laatste minuut van de 1e helft kreeg DHV een intikker van Janko Raaymakers te slikken nadat plots paniekerig 3 DHV verdedigers over elkaar heen vielen. (2-1) Na rust pakte De Fendert de zaken wat voortvarender aan en kwam er meer scherpte in de duels. In de 12e en 13e min. redde eerst doelman Bryan De Fendert voor een grotere achterstand op een intikker van Elias en op een keihard schot van Kees in de rechter benedenhoek. Hierna kwam De Fendert steeds dreigender voor het doel van DHV met goed aanvalsspel en nadat eerst Janko in de 51e min. een open kans niet kon verzilveren was het Serge Palings die 5 min. later schitterend kon inkoppen uit een goed genomen vrije trap. (2-2). DHV was even de kluts kwijt en had geluk dat vlak hierna een lob van Serge over Paul door scheidsrechter Priest uit Waalwijk voor vermeend buitenspel werd afgekeurd. In ieder geval een reden voor trainer Kock om verdedigend wat meer accenten te gaan leggen en te gaan counteren met Elias en de ingevallen 16 jarige Max van den Brink in de frontlinie. Uiteindelijk was het Elias die na een individuele solo door de verdediging doelman Bryan kon verschalken waarbij Max tot groot genoegen van zijn ploegmaten, op de doellijn zijn 1e doelpunt voor DHV 1 kon laten aantekenen. DHV won verdiend met een Mohsin Eddahchouri in de hoofdrol. DHV bezet nu de 3e plaats en moet a.s.zat. naar nummer 6 in de stand, WHS in St. Annaland. De doelstelling om de nacompetitie te halen ligt binnen bereik.