Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 12

Reeweg 75 B
3342AA
HENDRIK-IDO-AMBACHT
tel. 078-6810986 / 990 (wed.secr. sen./jeugd)

In de laatste 3 wedstrijden kwam DHV niet tot scoren en was vooraf de verwachting dat het de 2e bekerwedstrijd tegen  ex zondag hoofdklasser IFC uit HIA weer niet zou lukken. Hoewel de wedstrijd met 4-2 werd verloren waren na afloop de trainer en spelers opgelucht dat DHV met een gewijzigde veldbezetting niet alleen 2x kon scoren maar bovendien één van zijn beste wedstrijden speelde.

Een onverzettelijk DHV kwam al na 2 min. aan de leiding toen Edgar v d Giessen een steekpass gaf aan Rivelino Resort (0-1). IFC zelf sterk aan de bal, had het moeilijk met het reactie voetbal van DHV.

IFC produceerde in de 1e helft een aantal aanvallen van hoog niveau, liep uit naar 3-1 maar kwam goed weg toen de scheidsrechter een zuivere penalty voor DHV niet wenste te geven.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht en wilde of kon IFC het hoge tempo van de 1e helft niet meer opbrengen. Toen Mario Nuyten in de 48e min. vanaf links uit een moeilijke hoek knap binnenschoot (3-2) ging DHV op zoek naar meer. Nadat IFC in de 72 min. met een fraaie krul in de bovenhoek de 4-2 scoorde moest het moegestreden DHV zich neerleggen met de eindscore.

Doelman Luc v d Klundert onderscheidde zich in blessure tijd door een wel heel makkelijk gegeven penalty uit de hoek te tikken. Tenslotte complimenten voor het gehele team voor de getoonde teamspirit.