Voorbeschouwing - VoetbalVereniging DHV Zevenbergschenhoek

Voorbeschouwing

Onderwerp: Voorbeschouwing 12e competitieronde zat 3e klasse B

De laatste wedstrijd voor de kortewinterstop wordt er voor DHV eentje van alles of niets. Uit de reeks: WHS, Seolto, De Fendert, Halsteren, Smerdiek, NOAD’67 en ZSC’62 werd er 1 punt behaald waardoor de flitsende seizoenstart alweer lang verleden en ingehaald is.

Terugkijken heeft geen zin, oorzaken als de vele blessures, vergeten te scoren op bepalende momenten, dubieuze beslissingen die even niet meezitten of een eigen doelpunt liggen gelukkig achter ons.

Vooruitkijkend wisten we voorafgaande het seizoen dat het een overgangsjaar zou worden, Leon en Paul gestopt en waar de jonge o19/o17 spelers stap voor stap een vaste waarde voor DHV 1 diende te worden.

Na een prima gedoseerde voorbereiding en start in zowel het bekertoernooi en openingswedstrijden waren er een aantal cruciale fases welke onbewust grote gevolgen hebben gehad (achteraf op terugdenkend)

Zo moeten we in wedstrijd 3 tegen WHS bij 0-0 een zuivere strafschop krijgen. En kort voor tijd krijgt Jeffrey B op prachtige wijze de bal van Milton. Jef vergeet hierbij te scoren.

2 minuten later de 1e kans voor WHS, verdediging op de achterlijn uitgespeeld en het is 0-1.

Hierna de wedstrijd tegen De Fendert 1, voor rust mis je na de 0-1 (met prima voetbal) de kansen op 0-2/0-3/0-4. Uiteindelijk komen we goed weg met 3-3.

Tegen Seolto was het 45 min genieten van het dominante spel echter de 3,4 doelkansen waren slap en zonder beleving. Tot de 15 min in de 2e helft waarbij Thomas vd W een fantastische kopkans aangeboden wordt door Jef Schouten echter de Seolto doelman redde fantastisch, hierna volgt een zware tackle op Timo waarna DHV met 10 man verder moet. 1 lange voorzet wordt door Jeffrey Schouten niet goed verdedigd waarna Seolto op voorsprong weet te komen en deze score tegen 10 man weet vast te houden.

Tegen Prinsenland een soortgelijk scenario, de eerste 45 min lagen er de mogelijkheden op een riante voorsprong. Eenrichtingsverkeer op het Prinsenland doel echter de scores blijven miraculeus uit, daarbij ontsnapte een verdediger van Prinsenland aan een rode kaart daar hij in de 1e helft een doorgebroken speler van DHV neerhaalde en slechts geel kreeg. De 2e helft voor het eerst dit seizoen overklast en uiteindelijk dikverdiend verloren.

De volgende wedstrijden kunnen we onder de rubriek kommer en kwel of satire plaatsen. Enerzijds omdat door de nederlagen het vertrouwen wegebt anderzijds zijn er teveel onnozele momenten (veelal cruciale scheidsrechterlijke waarnemingen (of juist niet waargenomen) die bepalend waren in de uitslagen.

Doorgebroken speler DHV tegen Prinsenland, geel i.p.v. rood, excuses na afloop. Handsbal 89e min bij 2-3 stand in het voordeel van NOAD’67 en voordat Dennis de 3-3 in leeg doel kan koppen wordt met een smach de bal met de hand gespeeld. Iedereen had het gezien en gehoord op het sportpark muv de verder fantastische Leidsman. Na afloop excuses.

Smerdiek uit in 5 minuten 2x onterecht afgevlagd voor buitenspel en verder de 3 grote kansen niet weten te benutten. Een counter van Smerdiek mag langs 4 verdedigers wandelen en 1-0 maken.

En als we dachten dat we alles hebben gehad zaterdag ZSC. Op een door windkracht 8 lastig te bespelen veld hield iedereen zich aan de afspraken. Duels werden gewonnen en we creëerden volop kansen. Als we dan eindelijk in de 85e min door wie weet wederom de leidsman zijn eigen wedstrijd begint te regisseren. Terwijl DHV de bevrijdende treffer willen vieren, blaast de beste man af voor een gemaakte verbale opmerking. Resultaat rode kaart ZSC en vrije trap rondom middenlijn.

Als kers op de pap, Housni wordt voor de 25e x onbestraft omver gelopen, voordeel volgens de leidsman terwijl ZSC er met de bal vandoor gaat. Resultaat hoekschop en waar ZSC geen enkele grote kans zelf wist te creëren helpt DHV een handje. Een hoekschop gedragen door de harde wind valt bij de eerste paal tussen Luc en 4 DHV spelers. Via de kluts op de voet van Steef en het onmogelijk geachte moet wederom worden geslikt. Ongeloof, verdriet, frustratie maar ook berusting na alles de afgelopen maanden al voorbij was gekomen.

Wat voor nu rest is elke wedstrijd met een dezelfde wedstrijd instelling te starten, wat rustiger in de omschakeling worden en de ballen tegen het doelnet schieten. Alleen op deze wijze zal DHV zaterdag en na de winterstop de benodigde punten kunnen behalen.

DHV 1 - Wieldrecht 1: afgelopen seizoen verloor we deze thuiswedstrijd al binnen 15 min. Een 0-3 achterstand bleek een te grote achterstand. De gasten uit Dordt hebben een groot aantal exceptionele spelers. Voor DHV de opdracht om deze met name aanvallende kwaliteiten aan banden te leggen. In balbezit meer doen in de omschakeling en voor het doel met meer rendement. Dan nog liggen de verhoudingen niet in ons voordeel maar gecompenseerd met de juiste inzet moet een verrassing tot de mogelijkheden behoren.

Prinsenland 1 - Halsteren 1: de op voorhand tot kampioen betitelde teams spelen tegen elkaar in deze laatste competitieronde voor de winterstop. Beide in het bezit van winnaars, ervaring en voldoende voetbal vernuft. Prognose 2:1

Seolto 1- ZSC ‘62 1: voor beide een wedstrijd van belang om heerlijk de winterstop in te kunnen. Onze vrienden uit Zevenbergen doen het prima en kunnen bij een overwinning aansluiten bij de subtop. Of heeft ZSC zaterdag evenzoveel geluk in de slotfase? Prognose (3-1)

De Fendert 1 - Kogelvangers 1: Een prachtige altijd beladen derby in de slotwedstrijd. Ongelooflijk om wekelijks te lezen dat het kick and rush voetbal vinden thuisploeg zoveel punten heeft opgeleverd. Slim om het risico uit te bannen in de opbouw door de lange Palings direct te zoeken. Met de behendige snelle lopende spelers er omheen blijkt het een winnende formule. Voor Kogelvangers wat verrassend de sterkste bleek tegen Klundert de uitdaging dit wapen te elimineren.(Prognose 2-2)

DFC 1 - WHS 1: goed om te zien dat de positieve voetbalopvatting van de thuisploeg beloont wordt met voldoende punten. Tegen het stugge en tactisch sterke WHS zal het surplus aan technisch vermogen weer moeten zorgen voor een volgend goed resultaat. (Prognose 2-0)

Klundert 1 - Dubbeldam 1: de subtopper van de week. Beide teams presteren prima echter late her en der toch nog onnodig punten liggen. Op het kunstgras van Klundert zal de thuisploeg de teleurstelling van de nederlaag bij Kogelvangers willen revancheren. (Prognose 2-2)

NOAD’67 1 - Smerdiek 1: directe concurrenten voor DHV waarbij een nederlaag voor de bezoekers op voorhand voor DHV het meest interessantst lijkt. Op basis van ervaring en individuele kwaliteiten lijkt Smerdiek toch kansloos te zijn. (Prognose 3-1)

 

Er staat geen wedstrijd voor dit team op het programma
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!