Datum

21 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd begon dramatisch voor DHV. Binnen 9 min. stond het 0-2. In een knotsgekke 2e helft wist DHV een 1-4 achterstand binnen 9 min. om te zetten in een 5-4 voorsprong. Een gelukkige wissel met als gevolg dat er vervolgens van alles gebeurde waar niemand van DHV maar ook DJS nog rekening mee had gehouden.

In de 1e helft begon De Jonge Spartaan uitstekend met op rechts de moeilijk af te stoppen Steven Oosthoek die de DHV verdedigers Adonis Bandeke en Jeffrey Schouten steeds de baas  was. Oosthoek gaf de assists op de scorende Jordy Frank en aanvoerder Jan Willem van Lente. De nog niet wedstrijdfitte Adonis werd nadat hij eerst in de 3e min. nog een inzet van de doellijn had “geruimd” na een kwartier alweer gewisseld voor Thomas van Dijk.

Het aanvallend ingestelde DJS gaf achterin veel ruimte weg en hiervan wist Joey van der Rijk in de 16e min. te profiteren toen hij in de diepte werd weggestuurd door Léon Hollemans. (1-2) Een minuut later kwam Léon op identieke wijze oog in oog te staan met doelman Cas Abbas maar zijn inzet werd vakkundig gestopt. Een sterk spelend DJS liep in de 30e min. verder uit. Opnieuw Jordy Frank op assist van Steven Oosthoek. (1-3)

In de rust werd de geblesseerd geraakte Jorn van der Wal gewisseld voor Mark Schreurs. Toen onmiddellijk na rust de 1-4 (Wiljan Driece) achter doelman Luc v.d. Klundert vloog, hing er voor DHV een zware pandoering in de lucht. Ondanks de grote achterstand was de instelling bij DHV 100% maar aanvallend ontbrak het opnieuw aan stootkracht. DJS plooide met een ruime voorsprong niet terug en bleef achterin veel ruimte weggeven.

In de 60 min. werd Léon Hollemans gewisseld voor de jeugdige talentvolle maar wispelturige Jeffrey Bakx. Vanmiddag bleek hij nu net het ontbrekende puzzel stukje want er gebeurde gelijk van alles.

Met zijn loopacties ontregelde hij de verdediging van DJS waardoor ook Joey meer ruimte kreeg. Eerst was het Housni Chaibi in de 20e min. die vrij kon “opstomen” naar het doel (2-4) waarna vervolgens 3 min. later Jeffrey binnen de 16 m werd gevloerd en Joey de penalty benutte (3-4)

In de 27e en 29e min. werd de sensatie compleet toen opnieuw Joey zijn derde en vierde treffer liet aantekenen. Een kwartier voor tijd redde Stephan Schneijderberg na een corner een inzet op de doellijn. Het verbouwereerde DJS zette nog aan voor een slotoffensief maar DHV hield stand. DJS speelde 60 min. uitstekend voetbal maar in de laatste 30 min. werd zichtbaar dat er nog vrij veel aan mankeert.

A.s. zat. speelt DHV thuis tegen NOAD’67 uit St. Philipsland. Met 2 punten uit de eerste 8 wedstrijden gevolgd door 27 punten uit 13 wedstrijden volgt dat NOAD ’67 bezig is aan een uitstekende periode.

Zowel DHV als NOAD ’67 hebben nog een kans om de 2e periode te winnen dus er staat iets op het spel in Den Hoek. Er moet gewonnen worden want een gelijkspel is voor geen van beide een goede optie.