DHV BELEEFT MINDERE PERIODE

DHV 1

1 - 1

Rillandia 1

Competitie

Mannen, 1, 3e klasse B

Datum

7 april 2018 14:30

Accommodatie

Sportpark Malpertuus
Malpertuuslaan 7
4567BM
CLINGE
tel. 0114-315129Zevenb.Hoek, 7 april. DHV was tegen het in degradatienood verkerende Rillandia gebrand op een overwinning maar opnieuw bleek een gebrek aan scorend vermogen en een moment van onachtzaamheid in het linker verdedigingsblok de oorzaak van een gelijkspel (1-1) zodat DHV maar 1 punt overhield aan zijn laatste 4 duels.

Een wedstrijd weer eens winnen geeft een impuls om  weer beter te gaan voetballen en te voorkomen dat de rest van de competitie uitgaat als een nachtkaars. Tenslotte is er voor DHV nog een kansje om de 2e periode te winnen mits 3 belangrijke wedstrijden eind April tegen Noad’67 – Seolto en Kogelvangers in winst kan worden omgezet.

Huidige blessures van Paul Eland, Dennis Kortsmit, Jesper de Rond en Adonis Bandeke en de voor een half jaar in Z-Afrika verblijvende Kees Semler zijn mede de oorzaak dat er veel wisselingen in het team plaatsvinden. Vaste spelpatronen of goed lopende combinaties zijn schaars waardoor spelers last hebben van teveel spanning en zelfs eenvoudige dingen niet meer willen lukken.

Verder wordt er in aanvallend opzicht teveel verwacht van de individuele kwaliteiten van Housni, Joey en Jeffrey.

De gehele wedstrijd was DHV iets sterker maar zoals gezegd de aanvallers Joey en Jeffrey lieten hun kansen vrij voor doelman  Erwin v d Vreede onbenut. De jonge doelman Luc v d Klundert behoedde DHV in de 28e min. van een achterstand toen hij met een reflex een inzet van verdediger Vincent  Roeland via de lat uit zijn doel tikte.

Een kwartier na rust bracht de hardwerkende Thomas v d Wal de mooiste kans van de middag om zeep toen hij op 6 m vrijstaand van het doel een teruggelegde bal over schoot.

In de 67e min. was er niemand van DHV bij een korte corner van Rillandia om een voorzet te blokken en hieruit kon verdediger Vincent Roeland met de kop scoren. (0-1). Een kwartier voor tijd kwam DHV dankzij Joey door een onverwacht schot van 20 m gelijk. (1-1).

Jammer dat scheidsrechter Berendsen uit Oosterhout hierna bij een actie van Jeffrey rond de 16 m de voordeelregel niet toepaste en zijn vrije doortocht naar doel affloot. Toen 5 min. later Jeffrey in de 16 m werd gehaakt hield hij de fluit op zak waarbij een strafschop op zijn plaats was geweest.

Na het laatste fluitsignaal verlieten de spelers teleurgesteld het veld omdat het resultaat en het ideale plaatje voordat je aan de wedstrijd begint niet werd bereikt. Naar elkaar kijken heeft geen zin.

Op zulke momenten waar het in de wedstrijd niet loopt wordt van een ieder een andere instelling verwacht. Wijlen Cruyff schreef hierover: “Als team moet je elkaar helpen en met elkaar kan je meer dan alleen” Zet deze wijsheid om in daadkracht en je komt uit de negatieve spiraal.

A.s. zaterdag naar St. Annaland tegen WHS wat evenals DHV 23 punten heeft vergaard.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!