Datum

24 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zevenb.Hoek.  DHV kon het Wieldrecht lange tijd niet moeilijk maken en verloor verdiend met 1-3 na een 0-0 ruststand. In de wedstrijdbespreking werd afgesproken dat Wieldrecht op dezelfde wijze als 2 weken geleden tegen Tholense Boys “bestreden” zou worden. Helaas viel deze tactische keuze verkeerd uit omdat Wieldrecht in een hoger tempo voetbalde en met snelheid over de vleugels DHV permanent onderdruk hield. Na afloop vond trainer John den Dunnen (ex prof) dat Wieldrecht één van zijn betere partijen dit seizoen had gespeeld met goudhaantje Mark van Agteren (linksbuiten) in de hoofdrol. Naast veel gevaarlijke acties was hij verantwoordelijk voor 2 van de 3 doelpunten.

DHV kon moeilijk onder de druk uit voetballen en voor spits Joey van der Rijk viel er dan ook in de eerste helft geen eer te behalen. In offensief opzicht ontbrak het aan snelheid en stootkracht omdat Thomas van der Wal nog de naweeën ondervindt van een vervelende griep en Léon Hollemans zijn kansen moet zoeken in de 16 meter. Een handvol kansjes creëerde DHV terwijl Wieldrecht uit 7 corners, een bal op de lat en 2 handen vol kansen onbenut liet. DHV mocht tevreden zijn dat het bij de rust nog 0-0 stond.

Zonder wissels begon DHV aan de 2e helft. In de 50 min. kopte Wieldrecht de bal uit een corner op de lat. Op knullige wijze kwam DHV in 3 minuten op een 0-2 achterstand. Een ongelukkige uittrap in de 65e min. belandde in de voeten van een Wieldrecht speler. Een vlotte combinatie en 0-1. Hierna een handsbal binnen de 16 m en de toegekende penalty werd verzilverd door Daan Vegt (0-2)

Eerst in de loop van de 2e helft paste trainer Edwin Kock de wissels toe die DHV offensief meer stootkracht gaven. Eerst was het Housni Chaibi die de 1-2 op het scorebord bracht en ook Jeffrey Bakx ontdeed zich fraai op links van de rechtsback. Schuin vrij voor de keeper redde doelman Ruben van de Koppel.  Een aantal spelers van Wieldrecht zat er op het einde van de wedstrijd conditioneel doorheen en alles leek weer mogelijk voor DHV.  Onmiddellijk hierna kon een diepe bal door de DHV verdediging  “geruimd” worden maar uitblinker Mark van Agteren veroverde de bal en verraste Luc van de Klundert in de korte hoek. (1-3)

De uitstekend ingevallen Housni werd kort voor tijd binnen de 16 m. onderuit gehaald door aanvoerder Daan Vegt. Housi zelf schoot de penalty op de kruising. Wieldrecht won verdiend. Aan de instelling van DHV heeft het vanmiddag niet gelegen maar de wapens waarmee Wieldrecht succes had (snelheid) diezelfde wapens werden bij DHV te laat ingezet.

Scheidsrechter Roland Simon uit Zwijndrecht hield in deze sportieve wedstrijd de kaarten op zak.

DHV speelt met Pasen twee uitwedstrijden. Zaterdag tegen Duiveland in Oosterland en maandag 2e Paasdag een inhaalwedstrijd  in Fijnaart tegen de Fendert.