DHV 1 verslaat angstgegner Tholense Boys 1: 3-2.

Datum

10 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vooraf was duidelijk dat voor DHV winst noodzakelijk zou zijn om bij te blijven in de 2e periode en strijd om de 3e plaats. Tegen TB 1 werd gekozen voor de Louis van Gaal variant. 3 centrale verdedigers en 2 backs die in balbezit moesten aanvallen, met Joey en Thomas in de rol van Arjan Robben en Leon als Robin van Persie moest DHV profiteren van de ruimte achter de trage verdediging van TB.

Ondanks alle goede bedoelingen om scherp te starten stond DHV door slap wegwerken en ingrijpen al in de 3e minuut op achterstand. Ondanks de vroege achterstand bleek de spelkeuze wel de juiste. TB had geen antwoord tegen de ruimte die Adonis en Thomas v D kregen en nadat beide teams enkele doelkansen hadden laten liggen was het Thomas v D die opstoomde op rechts en een afgemeten voorzet op Leon gaf. Deze speelde zich handig vrij en schoot bekeken in. (1-1)

Hierna volgde een wedstrijd waar strijd voorop stond en beide teams vergaten de kansen te benutten. Omdat zowel Thomas als broertje Jørn met een restant van griep waren gestart moest Jørn zich na 35 min moegestreden laten vervangen door Stephan.  Kort voor rust was het mister DHV Jesper die de gasten nog een handje wilde helpen door onder druk balverlies te lijden. Gelukkig stond debutant doelman Luc vd Klundert zijn mannetje en redde bekwaam.

Tijdens de rust had iedereen het gevoel dat wanneer er met meer scherpte verdedigd zou worden DHV aanvallend haar kansen zou gaan krijgen. Een 2e helft die bol stond van passie, strijd en doelkansen werd uiteindelijk dik verdiend in het voordeel van DHV afgesloten. Thomas van D. Wist met zijn laatste balcontact een afgeslagen bal van 20 meter keurig in het hoekje te mikken. 2-1 en kort daarna speelde Joey zich prachtig vrij, omspeelde de doelman en schoot fraai raak. 3-1.

Met nog 20 minuten te spelen was TB 1 rijp voor een grote nederlaag, echter 2 grote kansen werden jammerlijk gemist en ook werd TB1 een 100% rode kaart bespaard nadat Joey onderuit werd gehaald terwijl hij richting TB doel vertrok.

TB ging alles of niets spelen maar kwam niet verder dan de 3-2. Mede door prima keeperswerk van de 17-jarige Luc werd de verdiende overwinning over de streep getrokken.

Een collectieve overwinning waar iedereen zijn rol heeft gehad. Met de overwinning werd er goede zaken gedaan en een 4e plaats in de rangschikking behaald. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen De Fendert alwaar we nog iets recht te zetten hebben vanuit de thuiswedstrijd.