Datum

27 januari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zevenbergschen Hoek, 27 januari. Na 6 weken gedwongen rust heeft DHV zijn 1e competitiewedstrijd in 2018 verdiend gewonnen van WHS uit St. Anneland. (2-0) Bij beide teams was duidelijke te zien dat het in het begin ontbrak aan wedstrijdritme en bovendien bleek WHS de afwezigheid door blessures van sterkhouders Ronald van der Repe en Arvin de Witte een bijkomende grote handicap.  In deze wedstrijd slaagde WHS er niet in om maar 1 keer de bal tussen de palen van DHV doelman Paul Eland te krijgen. Vlak voor rust was er welgeteld 1 moment dat Quinten Weijler in een vrije positie de bal in het zijnet schoot. Tot teleurstelling van de WHS supporters schare bleef het hierbij deze middag.

Trainer Edwin Kock heeft door het posteren van Jordi Lokers in de centrale verdediging gemeend in het teambelang te handelen met als resultaat dat in de wedstrijd tegen Krabbendijke en vanmiddag tegen WHS 1 tegendoelpunt werd “geslikt”. Hoewel Lokers het zelf graag wat anders ziet bewijst hij meer en meer een belangrijke spelmaker te worden. Ook vanmiddag speelde hij gedreven en gaf geregeld ondersteuning naar voren.

Aanvallend liep het bij DHV zeker nog niet op rolletjes maar verdedigend oogt het solide. Uit de vele aanvallen kon DHV uiteindelijk 2x scoren. Voor rust speelde Hawar Mouhiddine zich vrij op links en met een loepzuivere voorzet stelde hij Dennis Kortsmit in staat tegendraads in te koppen. (1-0)

N rust controleerde de diep staande Thomas van der Wal behendig een pass van Dennis en schoot strak met links in de hoek (2-0). Jeffrey Bakx kreeg in deze wedstrijd nog de beste kansen om te scoren maar de 18-jarige aanvaller etaleert zijn talenten tot nu toe met een hoge mate van wisselvalligheid.

De 19-jarige Niels Boel uit Vlissingen leidde de wedstrijd soeverein.

A.s. zaterdag speelt DHV 1 in Willemstad de wedstrijd tegen Kogelvangers.