Datum

9 december 2017 14:15

Accommodatie

Onbekend

Zat. 9 dec. won DHV met 4-2 van ZSC’62 uit Scharendijke na een 2-1 ruststand. Ondanks  5 positie wisselingen en in de vertrouwde 4-3-3 opstelling speelde DHV opnieuw een slechte wedstrijd zonder overtuiging tegen de laagvlieger uit Scharendijke. De gewijzigde opstelling bracht niet het resultaat waarop vooraf  was gehoopt. Er was weinig chemie tussen de linies, het ontbrak aan durf om elkaar in de diepte aan te spelen met als gevolg dat door de verkeerde keuzes er geen vast patroon in de spelopvatting viel te ontdekken.  Als dan ook de aanvallers niet trefzeker zijn kun je de wedstrijd alleen nog over de streep trekken door wilskracht en hard werken. De talentvolle jonge Jeffrey Bakx heeft wat dit laatste betreft nog een slag te maken. Positief was het optreden van nieuwkomer Mark Schreurs die als centrale verdediger een gedegen wedstrijd speelde.

DHV opende sterk en al in de 1e min. stond Joey van der Rijk vrij voor doelman Ronald de Vrieze maar door een halve mistrap “hobbelde” de bal naast. Knullig kwam DHV in de 23e min. op achterstand. In het doelgebied van Paul Eland viel de bal in een kluts voor de voet van Adonis Bandeke die verzuimde te “ruimen”.  ZSC’62 er Justin Vaane tikte de bal pardoes over de doellijn. (0-1) Een minuut  later was het al weer 1-1. Op een diepe bal reageerde Thomas van der Wal alert en in een solo omspeelde hij de ZSC’62 doelman. (1-1). Vier minuten later kreeg Thomas van Dijk een uitgelezen mogelijkheid om te scoren maar zijn schot ging naast. Vlak voor rust een vloeiende aanval van DHV. Een diagonale bal van Thomas vdW op Léon, in één beweging op Joey die fraai afrondde. (2-1).

Al snel ging Joey na rust  alleen op de keeper af maar de hardwerkende spits ontbreekt op dit moment alle vertrouwen. ZSC’62 probeerde DHV onder druk te zetten en in de 58e min. liet Michiel Schipper de 2-2 aantekenen.  Door Dennis Kortsmit en Mohsin Eddahchouri in te brengen verbeterde trainer Edwin Kock de stootkracht van DHV en binnen “no time” gingen 3 pogingen van DHV op de lat. Uiteindelijk kwam met enig geluk de 3-2 tot stand toen in de 78e min. een schot van Mohsin via het been van Joey doel trof. Het slot akkoord deze middag was een wereldgoal van Léon Hollemans. Op een uittrap van Paul Eland reageerde Léon. Hoewel in buitenspel positie schoot hij de bal uit de lucht met een volley van 30 meter over de te ver voor zijn doel staande ZSC’62 doelman. (4-2)Dit moment maakte voor de verkleumde toeschouwers veel goed.

A.s. zaterdag de laatste wedstrijd van het jaar in en tegen Krabbendijke. Tegen de al  11 wedstrijden ongeslagen koploper voor DHV de uitdaging om voor een verrassing te zorgen. Het zou een mooie afsluiting zijn na een zeer wisselvallige eerste periode.