25 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Klik hier voor een foto-overizcht

Zat. 25 nov. won DHV met 2-1 van VVC’68 uit Halsteren na een 1-1 ruststand. Na 15 min. moest trainer Edwin Kock Léon Hollemans inbrengen omdat de van een blessure herstelde Housni Chaibi bij een DHV corner ongelukkig met de paal in aanraking kwam. Een bij vlagen vlot combinerend DHV kon VVC’68  haar wil niet opleggen. De hardwerkende Joey van der Rijk heeft als spits nog te vaak “oorlog” met de bal of het ontbreekt hem aan enig geluk bij de afwerking op doel. Zoals in de meeste wedstrijden tot nu toe wordt een veldoverwicht niet omgezet in doelpunten. Trainer Edwin Kock blijft zoeken naar een aangepaste spelwijze  sinds Elias Mourigh en Hawar Mouhiddine minder beschikbaar zijn.

Nadat VVC’68 uit een goed genomen vrije trap van Stein Verbeek in de 7e min. op 0-1 was gekomen was het uitblinker Jordi Lokers die plots verrassend richting het VVC’68 doel opstoomde om vervolgens Joey de gelegenheid te geven om te scoren (1-1).

Onmiddellijk na rust scoorde Kees Semler de 2-1. Léon bereikte Kees op de hoek van de 16 meter met een slimme steekbal. Snoeihard schoot Kees de bal met een curve in de kruising achter de verbouwereerde doelman Sander Zwaan.

VVC’68 ging op zoek naar de gelijkmaker en zo schoot vijf minuten later Thijs van Zanten op de paal.

Omdat DHV zijn mogelijkheden om te scoren om zeep hielp bleef het spannend en tot 10 minuten voor tijd kon het met de uitslag alle kanten op. Fabian le Feber en Stein Verbeek van VVC’68 konden nog vuren op het doel van Paul Eland maar verder bleef de goed staande verdediging met Adonis Bandeke in de hoofdrol goed overeind. Op het einde van de wedstrijd scoorde Joey nog een buitenspel doelpunt en plaatste Léon de bal met een uitgekookt stiftje op de lat. Een verdiende overwinning die moeilijk tot stand kwam in een overigens sportieve wedstrijd waarin scheidsrechter Twiss uit Breda toch nog 5 x geel moest trekken. (4x VVC’68 en 1 x DHV).

A.s. zaterdag speelt DHV in Middelharnis tegen DJS (De Jonge Spartaan) wat de laatste 3 wedstrijden overtuigend wist te winnen waarvan de laatste twee met grote cijfers. Vijf doelpunten per wedstrijd.

Donderdagavond (30 nov) brengt Sint & Piet een bezoek aan de DHV selectie en hopelijk zijn de spelers na het lezen van de vele gedichten mentaal gehard om deze moeilijke wedstrijd tot een goed einde te brengen.