Datum

18 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zat. 18 nov. 2017 zal bij DHV leden in herinnering blijven als een dag met een dramatische gebeurtenis. Met het levenloos aantreffen van een vrouw op de oprit van het Sportpark rende Thieme van Oosterhout (JO 19) de DHV kantine in. Bardienst vrijwilligster Jeanne Deijkers reageerde alert en rende met de aanwezige AED naar de plaats des onheils. Samen met de aanwezige Peggy Heijnen (Lage Zwaluwe) en mevrouw van Dongen bedienden zij de AED en na een 2e elektro shock kon de hartstoornis worden opgeheven en ging het hart weer zelfstandig kloppen. Vervolgens duurde het heel lang voor de hartambulance verscheen en kon het slachtoffer, een postbezorgster uit Moerdijk, naar het Ziekenhuis worden vervoerd. Grote voldoening dat een leven kon worden gered maakte de uitslag van de voetbalwedstrijd DHV-Duiveland ondergeschikt.

Over de wedstrijd kan worden gezegd dat DHV de bovenliggende partij was maar dit seizoen een schrijnend gebrek heeft aan scorend vermogen. Het moet gezegd dat Duiveland in de 1e helft een enkele keer gevaarlijker voor het doel van Paul Eland verscheen. Duiveland had aan 2 aanvallen genoeg om onder leiding van regisseur Ronald Zwager 2x te scoren. Christiaan Koremans en Dylan van Klinken maakten de treffers. (0-2). Joey van der Rijk en Jordi Lokers kwamen voor DHV nog vrij voor doelman Matthijs Verstrate en Léon Hollemans kopte op de bovenkant van de lat maar toch ging men  de rust in met een 0-2 achterstand.

Onmiddellijk na rust scoorde Léon de 1-2 en in de vermakelijke 2e helft leek het voor DHV nog goed te komen. Maar als je 10 kansen creëert  en in 5 gevallen je vrij voor de keeper staand niet effectief bent in de afronding, ga je ook niet winnen. “Vorig jaar zat het mee en nu zit het tegen” zei trainer Edwin Kock na de wedstrijd. “Maar als we zo blijven voetballen en gaan scoren komen de punten vanzelf”. A.s. zat. speelt DHV opnieuw thuis. Tegenstander is VVC’68 uit Halsteren. Dit is de 1e wedstrijd voor de 2e periode die over 9 wedstrijden zal gaan. DHV zal gelet op de achterstand op de koploper Krabbendijke voor een periode moeten gaan strijden. Succes mannen!.