7 oktober 2017 16:45

Accommodatie

Onbekend

Klik op de camera-button voor een foto-overzicht van de wedstrijd

Zat. 7 okt. speelden DHV en Seolto op een goed bespeelbaar veld ondanks de regenachtige weersomstandigheden een vooral in de 1e helft enerverende pot voetbal. DHV won verdiend met 2-1 en liet vanmiddag zien dat de uitglijder van vorige week tegen Rillandia een vergissing is geweest. In de 58e min. werd de wedstrijd door een door Léon Hollemans genomen strafschop beslist. Een inschattingsfout van Seolto’s verdediger Jesse Jongenelen op een snelle rush van de gedreven DHV’er  Housni Chaibi was de oorzaak. Seolto eindigde  vlak voor tijd met 10 man na een 2e gele kaart voor Joshua Broeders.

Vanaf de 1e min. zette DHV druk naar voren en hiermee had Seolto de nodige moeite om hieronder uit te voetballen. Ook de doeltrap van de jeugdige doelman (16jr) Bart Stuyts werd meest een prooi voor het scherp spelende DHV. Toch eisten de getructe aanvallers Tom Wijne en Patrick de Klerk de aandacht op. Na een hele serie kansen en corners mocht Jeffrey Bakx in de 20e min. opnieuw een corner nemen die ietwat gelukkig in het doelgebied voor de voeten van Thomas van der Wal viel. Subtiel werkte hij de bal over de doellijn. (1-0) De vreugde was van korte duur want binnen 2 min. maakte Patrick de Klerk een echte “spitsen goal” op een linkse voorzet van Tom Wijne. (1-1)

DHV pakte de draad weer op en bleef tot aan de rust sterker met gevarieerd aanvalsspel. In de 33e min. schoot Dennis Kortsmit van 25 m. op de kruising van het Seolto doel en aan de andere kant kon Patrick de Klerk niet goed achter de bal komen voor een gericht schot op het verlaten lege doel van DHV.

Na rust kwam Seolto wat beter uit de starblokken. Helaas door de slechter wordende weersomstandigheden werd het spelniveau van de 1e helft niet meer gehaald. Toch bleef het een boeiend gevecht met individuele acties en correcte slidings. Scheidsrechter K. Düzdüsen uit Dordrecht hard er goed zicht op en leidde bekwaam.

Na de 2-1 achterstand ging Seolto op zoek naar de gelijkmaker en kwam DHV enigszins onder druk.

Uitblinker Jip van der Lely begon  aan een solo die Teun Broere in staat stelde tot een doelpoging maar zijn schot ging ver naast. Trainer Edwin Kock zag het gevaar en bracht Adonis Bandeke en Jorn van der Wal in het veld om het evenwicht te herstellen. De laatste 10 min. speelde DHV weer op de aanval en bleef Housni Chaibi met een aantal goeie acties de verdedigers van Seolto bezighouden.

Een welverdiende overwinning werd na afloop gevierd maar door een stroomstoring in de loop van de avond op de Bloemendaalse Zeedijk kwam er onverwacht een einde aan de feestvreugde in de DHV kantine. A.s. zat. speelt DHV in St. Philipsland tegen het nog puntloze Noad’67.