Scheidsrechter

J.P.C. (Jimmy) Beljaars

Accommodatie

Onbekend

Uiteindelijk mocht DHV tevreden zijn met het gelijke spel (2-2) tegen ZBC’97 nadat het na een moeilijke start de regie in de wedstrijd had overgenomen. Na een 2-0 voorsprong veranderde een kwartier voor tijd het spelbeeld bij DHV door twee spelerswissels. ZBC’97 zocht plots binnen de geboden ruimtes de aanval met diepe ballen en werkte binnen 6 minuten de achterstand weg. In de 1e helft startte het ambitieuze ZBC’97 furieus en binnen 30 seconden vloog de bal snoeihard op de lat. DHV kreeg geen vat op het spel van de tegenstander en kwam het in de 20e min. opnieuw goed weg toen een schot via de binnenkant van de paal voorlangs wegdraaide. ZBC’97 combineerde snel en goed maar kon het hoge tempo niet volhouden tot opluchting van DHV wat langzaam uit zijn schulp kroop. Na 35 minuten lanceerde Jesper de Rond een perfecte voorzet op Edgar, die fraai binnenkopte. (1-0) Tot aan de rust bleef DHV domineren en leek ZBC’97 voorlopig de intense inspanning van de eerste 20 minuten niet meer te boven te komen. Ook na rust controleerde DHV een half uur lang de wedstrijd. Eerst werden de mooiste kansen nog gemist maar toen de 16 jarige Thomas van Gool in de 70e min. de 2-0 op het scorebord bracht (assist Massine Boudihi) leek de eerste competitie zege aanstaande. In het laatste kwartier ging DHV op zoek naar meer maar kreeg door de geboden ruimtes op het veld de deksel op de neus. Binnen 6 min. trok ZBC’97 de stand gelijk daarbij geholpen door een overigens uitstekend keepende Justin Goverde die bij de  2-2  een hoge bal op de doellijn mistastte. In de laatste 5 min. “overleefde” DHV en haalde de eindstreep met een verdiend punt. Met de opgedane ervaringen in deze wedstrijd mag DHV zich a.s. zaterdag revancheren in Breda tegen The Gunners.