Datum

29 augustus 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op het kunstgras van “De Baronnen” won DHV verdiend de eerste bekerwedstrijd met 1-3. M.u.v. afgelopen dinsdag in de oefenwedstrijd tegen vv Zwaluwe liet de jeugdige ploeg vanmiddag wel degelijk zien over de juiste mentaliteit, vorm en zelfvertrouwen te beschikken. Zowel bij De Baronie als bij DHV werd veel voetballend opgelost met technisch vaardige spelers. Omdat beide teams vol op de aanval speelden bleef het tot het einde spannend.

Revelino Resort moest al snel uitvallen. Bij een uitbraak en in scoringspositie kwam hij ongelukkig ten val. De overigens goed ingevallen Mohsin Eddahchouri zag zijn breedtepass onderschept met als gevolg dat Tom van den Brink bij de tegenaanval over het stroeve kunstgras struikelde. De Baronie op 1-0. Een vrije trap van De Baronie vloog in de 34e min. net naast. De verdiende gelijkmaker kwam vlak voor rust na een fraaie diepe bal van Mohsin op Edgar.(1-1). Inmiddels was DHV spits Max van den Brink al drie keer oog in oog verschenen met de Baronie doelman.

Met  goed baltempo begonnen beide teams aan de tweede helft op zoek naar de voorsprong. Max was attent bij een misverstand tussen verdediger en de uitlopende keeper. (1-2)

Met het inbrengen van de 18 jarige Derin Lormann bracht trainer Eric van der Giesen zijn aantal jeugdspelers op vijf.  DHV bleef de ruimtes goed bespelen en ook conditioneel bleef DHV overeind. De Baronie miste een open kans in de 71e min maar verder bleef de DHV verdediging overeind met de klemvaste Justin Goverde in de hoofdrol.

Mooi aangeven van de onvermoeibare Massine Boudihi (buitenkant voet over de hoofden van de Baronie verdediging) gaven Edgar de gelegenheid om na een aantal kapbewegingen fraai af te ronden. (1-3)

A.s. zaterdag speelt DHV thuis tegen SCO uit Oosterhout.