Datum

28 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

DHV boog in de 2e helft in 12 minuten een 0-2 achterstand om in uiteindelijk een verdiende 3-2 overwinning. Verantwoordelijk voor de ommekeer was de in de 2e helft ingevallen Mamadi Sidibe, die opnieuw liet zien te beschikken over veel ervaring en een killers instinct. Met 2 doelpunten in korte tijd hielp hij DHV over zijn dode punt heen.

DVO’60 zag al vroeg zijn keeper uitvallen. Na een botsing met Revelino Resort kon hij met een gescheurde wenkbrauw niet verder spelen. Bij DHV ontbraken Thomas van Dijk (auto ongeval) en Edgar v d Giesen (geschorst). De afwezigheid van deze 2 spelers plus het feit dat trainer Eric v d Giesen moet werken aan een nieuwe ploeg waren mede de oorzaak dat het gehele team er niet in slaagde om tot aanvaardbaar samenspel te komen. Teveel aanvallende spelers zochten hun succes in individuele acties die meestal op niets uitliepen. Dat DVO’60 vlak voor rust op 0-1 kwam was het resultaat van een ploeg die in balbezit het betere spel liet zien.

Na de rust kwamen Jeffrey Bakx en Mamadi Sidibe in het veld. Al snel kwam Jeffrey één op één met de keeper van DVO’60 maar hij kreeg de bal er niet langs. Ook nu kwam DHV niet tot eenvoudig samenspel en toen het in de 58e min. 0-2 werd verschenen er donkere wolken boven het veld.

De hoop op een beter resultaat kwam terug toen Mamadi met een bekeken schot in de 70e min. succes had. (1-2) Toen Revelino 3 min. later alleen op het doel afging omspeelde hij de doelman (2-2)

De scheidsrechter negeerde hierbij terecht het vlagsignaal van de DVO’60 grensrechter.

Toen Mamadi met een leep rollertje in de 82e min. de doelman opnieuw verraste kwam alles toch nog goed voor DHV. De laatste 10 min. moest DVO’60 met 10 man verder (2x geel) en slaagde het er in om  druk op de verdediging van DHV te houden. In de slotminuut verscheen  Jeffrey alleen voor de keeper maar ook deze kans werd niet verzilverd. Een moeizame wedstrijd toch nog bekroond met de winst.

A.s. zaterdag speelt DHV in Breda tegen Baronie.