Datum

16 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Een hardwerkend DHV heeft een verdienstelijk resultaat (1-1) behaald tegen Klundert.

Na de onverwachte 0-3 overwinning in Klundert wist de ploeg van Marco van Dijnsen DHV opnieuw niet klein te krijgen. Fraaie reddingen van DHV doelman Luc van de Klundert hield de ploeg op de been.

In deze wedstrijd heeft DHV laten zien dat het wil knokken voor behoud van de 3e klasse.

Binnen 1 minuut kwam DHV op 1-0. De grillige Jeffrey Bakx kapte op rechts naar binnen en met links krulde hij de bal fraai over doelman Yoeri van Wingerden in de bovenhoek.

Klundert raakte door de vroege achterstand niet in paniek maar moest al snel vaststellen dat DHV doelman Luc vanmiddag geen cadeautjes wenste weg te geven. Jammer dat in 31 min. sterkhouder Jesper de Rond de bal net over zijn kruin zag verdwijnen. Niels Punt stond plots oog in oog met Luc en faalde niet. Klundert verdient op 1-1.

Klundert leek 10 min. na rust op voorsprong te komen toen de uitkomende Luc mistastte op een diepe bal. Jesper “redde de meubelen” door met een sliding de bal uit het verlaten doel tot corner te glijden. Trainer Edwin Kock wisselde in de loop van de 2e helft de jeugdige Milton Nollen en Dennis Kortsmit voor Jurre de Rond en Jorn van der Wal. DHV beet zich vast tegen het beter voetballende Klundert maar de meest diepe ballen van DHV vergden alle aandacht van de Klundert verdedigers.

In de 32e min.  speelde Thomas van der Wal zich op rechts vrij en bediende Jeffrey Bakx bij de eerste paal. Zijn inzet kreeg doelman Yoeri maar ternauwernood net voor de doellijn in tweede instantie onder controle. Het rommelige gevecht en een niet bijster overtuigend slotoffensief van een dreigend Klundert leverde geen doelpunten meer op. Luc van de Klundert wist in de slotfase schoten van Loic Luzano en Steven Maggan fraai tot corner te verwerken.

A.s. zaterdag speelt DHV thuis tegen het ambitieuze Halsteren wat overtuigend 3 overwinningen op rij boekte.