Datum

22 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zevenb.Hoek, 22 sept. DHV kreeg in de eerste wedstrijd DFC uit Dordrecht op bezoek. DFC behoort tot de vijf oudste voetbalverenigingen in Nederland en heeft in haar 135 jarig bestaan een nostalgisch verleden. Ooit bij de introductie van het betaalde voetbal in 1954 speelde DFC tegen Feyenoord en Sparta maar de huidige amateur tak speelt voor het tweede jaar in de 3e klasse en werd door de KNVB voor het eerst ingedeeld in de Zeeuwse klasse. DFC moet zich beslist een andere kennismaking met het voetbal onder de Moerdijkbrug hebben voorgesteld want tegen een uiterst gemotiveerd DHV stond het binnen 25 min. met 3-0 achter. De doelpunten kwamen van de 17 jarige Florens van Zwol, die een vrije trap van Dennis Kortsmit waar doelman Daniël Jansen grote moeite mee had, koppend kon afronden, Housni Chaibi op assist van Thomas van der Wal die de bal tegendraads panklaar legde en Kees Semler waarbij opnieuw Thomas koppend de aangever was.

Eigenlijk was het veldspel van DFC vooral aanvallend goed verzorgd maar de counters van DHV waren door de geboden ruimtes dodelijk voor DFC. In de 28e min. kreeg DFC ook loon naar werken toen John van den Broek koppend raak mikte. (3-1) Vlak voor rust werd een tweede doelpunt van Rik Kramer geannuleerd vanwege buitenspel.

Kon DHV in de 1e helft de duels winnen, na rust zette DFC meer druk en moest DHV zich meest bezighouden met het collectief verdedigen van de voorsprong. DFC creëerde de nodige kansen maar sluitpost Luc van de Klundert groeide in de wedstrijd. Met goed voetenwerk en katachtige reflexen hield hij zijn doel schoon. Ook aanvoerder Jordi Lokers, die vanmiddag door trainer Edwin Kock weer als centrale verdediger stond opgesteld hield goed overzicht op het beweeglijke spel van de DFC voorwaartsen. Aanvallend hield DHV het na rust bij twee counters die eigenlijk evenzoveel goals hadden moeten opleveren. Kees Semler schoot op de paal en Jeffrey Bakx zag zijn schot net naast gaan toen hij vrij op de doelman afging. Het laatste kwartier van de wedstrijd liet zien dat het de eerste competitie wedstrijd was voor beide teams. Ook mede door het natte veld na een droge periode van 5 maanden nam het aantal missers verder toe. Scheidsrechter Jurgen Kuijpers uit Breda leidde deze sportieve wedstrijd en gaf 2 gele kaarten aan DFC. Een aantal spelers hadden zichtbaar moeite met de achterstand en Kuijpers bestrafte dan ook al het gemekker met vrije trappen.

A.s. zaterdag de uitwedstrijd op het kunstgras in en tegen Klundert.