DHV GEMISTE KANS OP WINST IN DORDRECHT - VoetbalVereniging DHV Zevenbergschenhoek

DHV GEMISTE KANS OP WINST IN DORDRECHT

SSW 1

2 - 2

DHV 1

Competitie

4e klasse D

Datum

15 oktober 2022 15:00

Scheidsrechter

H.G. Janssen

Accommodatie

Sportpark Zeehavenlaan

Trainer Jack Beusenberg van vv Zwaluwe had ass-trainer Martin van de Klundert van DHV vooraf ingeseind over de handelingssnelheid van SSW, een formatie van allochtone spelers uit de wijk Wielwijk. Ondanks alle goede bedoelingen moest doelman Luc v d Klundert de bal na 37 seconden uit het doel halen (1-0) zonder dat maar één speler van DHV de bal had aangeraakt. Op het door de miezelregen gladde kunstgras hadden de DHV spelers in het begin meer moeite met de passing dan de thuisclub. Uiteindelijk moest DHV met een 2-2 genoegen nemen maar gelet op de kansen verhouding had DHV moeten winnen.

Ondanks de snelle achterstand ging DHV met volle inzet in deze vermakelijke 1e helft  op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er snel.  Een schitterend genomen vrije trap van Teun Broere eindigde in de kruising (1-1) en kort hiervoor ontnam de goed leidende scheidsrechter Rivelino Resort de voordeelregel toen hij alleen op de doelman afging. In de 20e min. moest Max v d Brink met een zware (banden?) blessure worden vervangen. Thomas v Gool nam verdienstelijk zijn plaats in en schoot in de 39e min. DHV beheerst naar 1-2.

Na rust bracht SSW zijn klasse spits waar DHV voor was gewaarschuwd. Adonis Bandeke werd aan deze “ster” gekoppeld en neutraliseerde op een sportieve manier het gevaar. De verdediging gaf nauwelijks ruimte weg en daarom was het jammer dat Jamille Zschusschen (vervanger voor de afwezige Jesper de Rond) een bal die aan de zijlijn dreigde uit te gaan verkeerd taxeerde waardoor SSW vrij eenvoudig op 2-2 kwam. Josh Daniel (vervanger Rivelino) liet met zijn rushes de SSW verdedigers regelmatig de hielen zien maar voor het doel bleef het uitspelen en de ruimte vinden om te scoren voor de aanvallers te moeilijk. Op 29 okt. speelt DHV thuis tegen GSC/ODS uit Dordrecht.     

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!