Bloemendaalse Zeedijk 2 B
4765BP
ZEVENBERGSCHEN HOEK
tel. 0168-452983

Eigenlijk stond deze wedstrijd gepland als seizoensouverture, maar door " personele " problemen destijds aan de kant van Internos werd de wedstrijd verplaatst naar vandaag. DHV3 kent sinds de terugkeer van Ali, Tom en nieuwkomer Volkan geen problemen wat dat betreft, tenzij een luxe probleem ook meetelt. Net als vorige week beschikte het ook vandaag over 16 spelers en kon het zich zelfs permitteren om 4 spelers vrijaf te geven. Pure luxe dus. Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Internos een prima team heeft. Het combineerde erg vlotjes en had zeker de eerste minuten het betere van het spel. Toch was het DHV die in de beginfase een handvol kansen onbenut liet. Vooral omdat de Internos goalie zeer bij de les bleek te zijn en een ware sta-in-de-weg. Internos zelf kwam veelal niet verder dan tot de 16 van DHV en creëerde eigenlijk geen enkele goede 100% doelkans.
Naarmate de eerste helft zich vorderde begon DHV de overhand te krijgen en zag Internos zich genoodzaakt de grens op te zoeken in de duels. Het kwam er voetballend niet meer aan te pas en kon DHV alleen nog afstoppen door overtredingen te maken en elke DHV aanval af te vlaggen voor buitenspel. Het kwam in die fase bijzonder goed weg dat de scheidsrechter niet floot voor een strafschop nadat Brian met wat kunst en vliegwerk overeind bleef na een schop te hebben gekregen van de Internos back.

Uit het voordeel dat gegeven werd volgde helaas geen doelkans.

De rust werd gehaald met de welbekende brilstand. Daar waar Tom niets te doen had gehad de eerste 45 minuten, daar had de keeper van Internos zich weten te onderscheiden als beste man aan Etten-Leurse zijde. Had hij zijn dag niet gehad, dan was DHV gaan rusten met een 4-0 voorsprong. In de rust weer een hoop wissels bij DHV en net zoals vorige week pakte deze ook dit keer goed uit. Tot frustratie bij Internos want waar ze eerder tot op de grens speelden, daar gingen ze er nu tot 4 x toe fors overheen. Resultaat; 3 x geel binnen 30 minuten en 1 x geel na 35 minuten. Uiteraard vond men aan Leurse zijde dat de scheids het allemaal verkeerd gezien had, maar gelukkig was er 1 speler na afloop zo fair om de scheids op te zoeken en toe te geven dat op 1 gele kaart na (vond hij) de overige 3 meer dan terecht waren. Tot twee keer toe had DHV een numeriek overwicht, maar was het tenenkrommend om te zien dat het daar totaal niets mee deed. Sterker nog, Internos kwam er met 9 man meermaals aanvallend sterk uit en dwong Tom tot een drietal reddingen. Op dat moment stond het al wel 1-0 voor DHV.  Xander had het ook deze keer weer op de heupen, liet de Internos verdediging zijn hielen zien en schoof bekwaam en beheerst de bal in de korte hoek. Maar daarna was het vooral aan Tom te danken dat het 1-0 bleef. Katachtig en met heel veel flair hield hij zijn doel schoon. Hierbij ook gesteund door het sterke verdedigende blok met als centrale man Thierry.  Met nog een tiental minuten te gaan werd Arwaldo door Gio diep gestuurd. Deze keer bleef de vlag omlaag, hetgeen een wonder was en had Arwaldo vrij baan richting het Internos doel. Nu had de keeper geen verweer meer en zag de bal door zijn benen heen het doel in gaan. 2-0 en de wedstrijd was in het slotje. Na precies 45 minuten vond de scheidsrechter het wel mooi geweest. Eindstand 2-0. Hiermee een lastige klip weten te omzeilen door DHV. Was het wat scherper geweest in de afronding, dan had de uitslag een stuk hoger uitgevallen, maar voor nu volstond de 2-0 voor 3 mooie punten.

Volgende week mag DHV wederom tegen een Leurse ploeg, dan speelt het namelijk de uitwedstrijd tegen DSE.
Het zal het dan helaas moeten doen zonder Volkan, de man in vorm. Hij geniet dan namelijk aan de Turkse Rivièra.