Datum

19 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Met nog 2 wedstrijden voor de boeg wist DHV 1 dat het met 1 punt ook volgend seizoen in de 3e klasse terug te vinden zou zijn. Bij 2 overwinningen zou een 5e plaats het hoogst haalbare in de eindrangschikking betekenen. Aan de aftrap stonden deze wedstrijd 3 o19 spelers (Max (16 jr) Florens (16 jr) Jessy (18) waarbij met Jeffrey B (19) ook nog een jeugdspeler aan de aftrap stond.  Milton (17 jr) begon niet geheel fit vanaf de bank en verving met de rust Adonis. Ondanks dat Krabbendijke niet op volledige oorlogssterkte aantrad liet het bij aanvang wel zien dat de intenties waren om te winnen.
De eerste helft waren er over en weer kansen waarbij de grootste voor Jeffrey B.  Als de talentvolle aanvaller naast de grote stap die hij mentaal al heeft gemaakt ook de rust voor het doel gaat vinden dan zal DHV nog veel plezier gaan beleven een de snelle spits. Nu werd de eerste inzet na prachtig voorbereidend werk van Jessie en Florens gered door de doelman, hierna gingen 2 schoten hoog over. Echter ondanks een formatie welke in deze samenstelling nog nooit met elkaar op het veld  had gestaan, wisten Jordi, Florens, Thomas vd W en Jessy elkaar prima te vinden. In de 2e helft een zelfde spelbeeld, beide ploegen proberen via een verzorgde opbouw tot kansen te komen. Het waren uiteindelijk de 2 ervaren klabakken Leon Hollemans (DHV) en Danny Weber (Krabbendijke) welke de doelpunten wisten te maken. Leon wist in zijn voorlaatste wedstrijd uit een hoekschop van Jeffrey B, na mistasten van de doelman koppend voor de openingstreffer te tekenen. Echter 1 minuut later was het Weber die de afscheid nemende DHzv doelman Paul Eland in de verre hoek wist te verschalken. In het laatste kwartier kregen beide teams nog een handvol kansen. Jessy was in de voorbereidende fase belangrijk. Allereerst kreeg Jeffrey B.  via Thomas een niet te missen kans, echter ook deze verdween ongecontroleerd in de ballenvanger.  Max was 2x bij een verdiende treffer echter moest zijn meerdere erkennen in de doelman. En DHV uitblinker Florens had 2x pech uit een hoekschop en afstandsschot. Het was uiteindeljk een prachtige individuele actie van Jordi welke Leon in staat stelde de winnende treffer te verzorgen. (2-1) Met deze overwinning speelde DHV zich op eigen kracht veilig. Complimenten voor de 4 o19 spelers die met hun optreden heel hard op de DHV 1 deur kloppen. Samen met Luc en Daan uit de o19 en de reeds DHV 1 spelers Thomas v aan Dijk, Jorn en Ian die ook nog onder de 20 jaar zijn zijn dit de groeibriljantjes die DHV de komende jaren een jong, fris en Hoeks gezicht moeten gaan geven.  Een luxe en tevens groot compliment richting alle betrokkenen uit de jeugdopleiding is zeker op zijn plaats. Als na de wedstrijd ook duidelijkheid komt dat sterkhouders Thomas vd W en Jordi ook volgend seizoen het rode DHV shirt zullen dragen  kunnen we ons gaan richten op volgend seizoen. Zaterdag de allerlaatste wedstrijd uit tegen ZSC. Nog 1 keer met zn allen strijden om de 5e plaats veilig te stellen, wat uiteindeljk dit seizoen het hoger haalbare bleek.